Tisucu mažoretkinja na Trgu slobode

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od tisucu natjecatelja iz osam zemalja nastupit ce na 5. europskom Grand Prixu, medunarodnom festivalu mažoretkinja koji ce se od 23. do 25. lipnja održati na poreckom Trgu slobode, najavila je na presici Željka Banovic, predsjednica Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske (SMPTH), organizatora tog dogadanja.

Ukupno 31 ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Srbije, Italije, Slovacke, Ceške, Madarske i Poljske tijekom cjelodnevnih natjecanja iskazati ce se u nekoliko formacija i u kategorijama štap i pom-pon. Natjecanja ce se odvijati u srijedu i cetvrtak, a program ce upotpuniti i defilei gradskim ulicama, te u vecernji show, gala koncert i izbor miss mažoretkinje.

Završna ceremonija zakazana je za petak u 18 sati. Natjecateljski dio odvijat ce se po pravilima International Majorettsport Associationa, krovne asocijacije europskih mažoretkinja, dok ce natjecatelje ocjenjivati medunarodna sudacka ekipa.

Grand Prix je do sada održan u Poljskoj, Ceškoj i Hrvatskoj, gdje prvi put, nakon Opatije i Velike Gorice, gostuje u Porecu. U slucaju kiše program se seli u sportsku dvoranu Žatika. Pokrovitelj je Grad Porec koji turnir financira s 40 tisuca kuna. Ovo dogadanje podržava i gradska Turisticka zajednica i iduce bi godine trebao biti uvršten u godišnji program TZ-a, te novcano poduprt, najavio je direktor Nenad Velenik.


Podijeli: Facebook Twiter