Tisuću ljudi na završnoj fešti pulskih maturanata

Pulski maturanti (J. ORLIĆ)
Pulski maturanti (J. ORLIĆ)

Za 286 maturanata pulske Gimnazije i njihove roditelje protekla je subota bila poseban dan. U Domu hrvatskih branitelja održana je maturalna večer koja se protegla do drugog dana u sitne sate. U vrtu starog zdanja već u prvom dijelu programa bilo je oko 800 uzvanika - učenici, profesori i obitelji maturanata. Poslije 23 sata došli su i brojni prijatelji, pa je tako ovaj događaj privukao ukupno više od tisuću ljudi.

Nakon tradicionalnog fotografiranja učenika na koncu srednjoškolskog obrazovanja kod Zlatnih vrata, već u 18 sati otišli su na večeru u Dom branitelja, a uslijedio je famozni defile učenika, dok su im razrednici dijelili bijele ruže. Već nekoliko godina spuštanje stepenicama Doma branitelja i dalje crvenim tepihom prave su modne revije dugih večernjih haljina koje su maturantice pomno izabrale, a ni dečki nisu zaostajali u svojoj eleganciji. Uglavnom bila je to večer za koju je izdvojena pozamašna svota novaca, ali i večer za pamćenje svima onima koji se opraštaju od srednjoškolskih klupa.

Učenicima se, također, obratila ravnateljica Gimnazije Branka Piton i učenik generacije Marko Fraccaro koji je završio matematički smjer. Prije puštanja plavih balona maturanti su otpjevali tradicionalni Gaudeamus igitur, a po protokolu otplesao se zatim nezaboravan ples očeva i majki sa kćerima i sinovima.

Pažnju prisutnih nakon toga odvukla je, nažalost, nogometna utakmica Hrvatske i Portugala, ali se program nastavio nakon neslavnog kraja prijenosa i fešta se produžila i dulje od predviđenog. Za glazbu je bio zadužen Replay band, a zapjevao je i maturant Erik Jusufi, pa zatim i profesor Filip Zoričić, koji je također podigao raspoloženje prisutnih. (J. ORLIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter