Tisuće se u suzama oprostile od Alena

Suze u očima i otac koji grli najmlađeg sina - Igor i Toni Pamić
Suze u očima i otac koji grli najmlađeg sina - Igor i Toni Pamić

U tišini, s tužnim izrazima, nerijetki sa suzama u očima, okupili su se danas u 17 sati na gradskom groblju u Žminju brojni prijatelji, suigrači i poznanici ne bi li se posljednji put oprostili od mladog nogometaša NK Istre 1961 Alena Pamića, koji je svoje oči sklopio u 24. godini života nakon srčanog udara koji ga je zadesio u petak navečer dok je igrao mali nogomet u Kanfanaru.

Sućut u najtežim trenucima ocu Igoru, majci Davorki te braći Zvonku i Toniju izrazili su i brojni nogometni djelatnici, među kojima i sportski direktor Dinama Zoran Mamić, trener modrih Krunoslav Jurčić, reprezentativac Joe Šimunić, bivši nogometaš Igor Cvitanović i predsjednik nogometnog sindikata Dario Šimić.

Veliku tugu s Alenovom obitelji dijelili su njegovi suigrači iz NK Istre 1961, NK Rijeke i NK Žminja, s kojima je proveo čitav svoj kratki život, živeći za nogomet, a zbog kojeg je nažalost i preminuo.

Nakon kratke mise koju su predvodila tri svećenika, krenula je put grobnog mjesta povorka vijenaca koju su nosili slijeva nogometaši njegovog matičnog kluba NK Istre 1961, dok su s desne strane vijenac držali igrači žminjskog nogometnog kluba. Na lijesu su bili položeni dresovi kluba za koje je Alen nastupao.

Na ispraćaju su očajnu majku Davorku tješili suprug i otac Igor te sin i brat Zvonko, dok je najmlađi brat, Toni, odjeven u bratov žuti dres spustio prema grobu bijelu ružu.

Trener NK Istre 1961 na poseban se način oprostio od sina, uzeo je njegov dres s lijesa, poljubio voljenu 19-icu i ispustio ju u grob. (Krešimir TADIJIĆ, snimio D. ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter