Tisuce novih kvadrata za pulske ucenike

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Projekt dogradnje Osnovne škole Šijana težak oko 7,5 milijuna kuna za koji je Grad u ovoj godini osigurao 2,5 milijuna kuna trebao bi rezultirati prostranom blagovaonicom, kuhinjom te trima kabinetima - kemije, informatike i jednim višenamjenskim na ukupno 600 cetvornih metara. Buduci da se projekt dogradnje, u skladu s raspoloživim sredstvima, odvija u više faza, a ovih dana bit ce potpisan ugovor za drugu fazu - radove infrastrukture, ocekuje se da ce iduce godine škola raspolagati s prostorijama koje ce biti u prizemlju nove zgrade, odnosno kuhinjom i blagovaonicom te kabinetom kemije.

Nastava u jednoj smjeni bit ce pocetkom iduce školske godine stvarnost za ucenike Osnovne škole Veruda gdje je dogradnja zapocela u lipnju, a novih oko 2.000 cetvornih metara ucenicima ce na raspolaganju biti pocetkom iduce školske godine. Dosad je napravljena i opremljena kotlovnica, izmedu postojece škole i dvorane dogradene su dvije ucionice te ured za pedagoga i defektologa, a ozidane su zbornica, svlacionice, sanitarni cvorovi i kabinet profesora tjelesnog odgoja. Ucenici ove škole 15. studenoga prelaze na centralno grijanje nakon što je ravnateljica škole Dragomila Batelic u utorak potpisala ugovor s Plinarom o dostavi gradskog plina. Dotad ce ucenike i kolektiv škole grijati klime koje imaju u ucionicama..

Od gradske procelnice za obrazovanje Elene Puh-Belci doznajemo i da se izgradnja Osnovne škole Veli Vrh, kako samog objekta škole, tako i djecjeg vrtica te prostorija mjesnog odbora, odvija prema planovima i zadanim rokovima, a armiranobetonska konstrukcija djecjeg vrtica završena je sredinom listopada, kako je i najavljeno. Planirani dovršetak radova u sklopu ove investicije vrijedne 56 milijuna kuna (bez PDV-a) je kolovoz 2010., odnosno pred pocetak iduce školske godine.

- Pred dovršetkom je objekt za razrednu nastavu, a koliko vidim, napreduje i onaj za predmetnu nastavu te upravna zgrada. Mislim da izvodac nece kasniti s izgradnjom, rade po 12 sati, veli ravnateljica škole Veli Vrh Karmen Kranjec i dodaje da im je prostor koji su na Velom Vrhu dobili na korištenje za razrednu nastavu apsolutno prikladan, izuzev dvorišta, koje nedostaje.

- Grad je dostavio Vladi svu potrebnu dokumentaciju za dodjelu financijske pomoci za dovršetak izgradnje škole Veli Vrh. Koncan odgovor o financiranju znat ce se po usvajanju državnog proracuna za 2010., kažu u Gradu.


Podijeli: Facebook Twiter