Tisuće muslimana poručilo: Terorizam nije naša religija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Hashtag #NotInMyName obilježio je dan na društvenim mrežama. Poruku "ne u moje ime" prvi su poslali britanski muslimani osuđujući ISIS jer u ime islama radi teroristička djela te pozivajući na jedinstvo i razotkrivanje zločinaca i njihovih zlodjela.

Tisuće muslimana imale su potrebu osuditi terorizam i pokolj u Parizu, a dio reakcija objavljen je i na stranici www.isisnotinmyname.com .

"Nije potreban još jedan razlog više da bi cijeli svijet opet mrzio moju religiju", "nikakvi ciljevi ne opravdavaju ubijanje nedužnih", "mnogi moji prijatelji su muslimani i znam da islam propovijeda mir, ne vjerujte medijima", "muslimanka sam i protivim se svakom činu terorizma počinjenom od ekstremista koji se predstavljaju kao muslimani",  "čudovišta nisu predstavnici moje religije", "moj me islam naučio da budem miroljubiv i dobre volje prema svima. Terorizam nije moja religija. Moje su misli s onima koje je pogodila pariška tragedija", samo su neke od njih.

Više puta citiran je i Kuran u kojem piše "Tko god ubije jednog nevinog čovjeka, kao da je ubio cijeli svijet". (Portal Novilist.hr)


Podijeli: Facebook Twiter