Tisuće ljudi plesalo i pjevalo do ranoga jutra


Najiščekivaniji festival ljetne sezone u Istri i Hrvatskoj, MTV SummerBlast, sinoć je spektakularno otvorio svoje drugo izdanje i time nanovo upisao grad Poreč na kartu najboljih svjetskih party destinacija.

Na potonjem su se okupile tisuće posjetitelja iz svih krajeva Europe i svijeta, a globalno poznate DJ zvijezde svojim nastupom u uvali Peškera, svojim zaraznim plesnim ritmovima i poznatim melodijama rasplesali su prisutne do ranojutarnjih sati.

Da se u gradu nešto veliko sprema, vidljivo je bilo tijekom čitavog dana. Sva parkirna mjesta bila su puna, a u svim marketima povećana je bila potražnja za raznim napitcima.

Kada je veliki dvodnevni spetakl započeo zalaskom sunca, počelo je ludilo. Prvi je na veliku pozornicu zakoračio Lorenzo, a nakon njega iskusni DJ MAX koji je u 20 sati mix pult prepustio hrvatsko-slovenskom dvojcu Vanillaz. Nakon njihovog nastupa na binu se popeo i  R3wire&Varski, a dva sata prije ponoći Jonas Blue. Njega publici nije trebalo niti predstavljati, jer svi znadu najnovije singlove "Mama" i "Perfect Strangers" koji su poharali sve pop i dance ljestvice u svijetu.

Duke Dumont zasvirao je gotovo točno u ponoć, a nakon 90 minuta brojnih hitova, između ostalih i pjesme "Ocean Drive" koja ima gotovo 300 milijuna pregleda na kanalu YouTube, pozornicu je preuzeo Nizozemac Oliver Heldens, jedan od najtraženijih izvođača današnjice. Nepotrebno je i spominjati kako je tada izgledalo podno velike pozornice u Peškeri. Publika je bila gotovo u transu, što zbog odlične muzike, rasvjete, scenskih efekata…

Sam vrhunac prve večeri prepušten je belgijskim kraljevima Dimitri Vegasu & Like Mikeu koji su dvosatni set započeli u kasno jutro, a brojni posjetitelji koji su do tada izdržali iz prve se ruke uvjeriti zašto ovi momci već godinama ne silaze s trona svjetske elektroničke scene. Kraljevi dance scene, zaštitna lica festivala Tomorrowland, najzabavniji DJ dvojac na svjetskoj sceni i najzaposlenija braća među glazbenicima, jednostavnim rječnikom sve su oduševili. (I. GRGAT, snimio Milivoj MIJOŠEK)

OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU OD NEDJELJE


Podijeli: Facebook Twiter