Tisuće ljudi na rođendanskom slavlju Grada Labina

Maja Šuput nastupila je nakon The Night Express Banda
Maja Šuput nastupila je nakon The Night Express Banda

Tijekom proteklog tjedna Grad Labin je slavio svoj rođendan i svoje dane. Dani Grada Labina obilježavaju se u drugom tjednu kolovoza, u povodu povijesnog datuma 17. kolovoza 1341. godine, kada je Grad dobio svoj prvi statut. Održavali su se sportski turniri, jubilarna 20. velika utrka Grada, nastupilo je stotinjak trkača i trkačica iz Hrvatske, Italije i Slovenije, a na utrci se ove godine upisao rijedak rekord, naime najmlađa trkačica imala je četiri, a najstariji trkač 83 godine, otvarane su likovne izložbe, proglašene najljepše okućnice i balkoni u gradu, održali se koncerti na raznim lokacijama u starom gradu, da bi rođendan grada kulminirao velikom subotnjom feštom na centralnom starogradskom trgu.

Romina Peti i Jure Černeka

Oči organizatorice i "alfe i omege" manifestacije Loredane Ružić Modrušan bile su čitavo vrijeme uprte k nebu, jer kako nam reče, vedro nebo i lijepo vrijeme znak je da će fešta uspjeti. Program je započeo nastupom Gradskog orkestra pod Gradskom ložom, da bi potom program i zabavu na pozornici započela, mlada pjevačica Romina Peti,  koju je na gitari pratio Jure Černeka.

Atmosferu pred početak nastupa Maje Šuput, koja je prvi put nastupila u Labinu, zagrijali su dodatno uvijek odlični The Night Express Band. Kako samo oni znaju, digli su atmosferu do usijanja, pred publikom koja se na trgu i okolnim ulicama brojala u tisućama.

A onda se na binu popela „kraljica zabave i pjesme“ Maja  Šuput i njezin EnYou band. Više  od dva sata publika  je zajedno s njom pjevala, „komunicirala“ i  veselila  se.  Vrhunac je bio kad  se na trgu upalilo na tisuće ekrana mobitela i upaljača, među zagrljenom masom, jer kako je rekla Maja, neka to bude znak ljubavi  i mira.

No, nije se pjevalo i plesalo samo na gradskom trgu, nego i u sporednim ulicama, nešto mlađa publika zabavljala se kod poznate Špine, a oni malo stariji uživali su na šetalištu San Marco, u pjesmama Dua Fantasy. 

Zabava do jutra

Završetkom koncerta Maja Šuput je više od sat vremena dijelila autograme u holu gradske palače, fotografirala se s mnogobrojnim obožavateljima, na pozornicu su se opet popeli glazbenici iz The Night Express Banda, a publika ostala i dalje na trgu, te nastavila svoju pjesmu i ples do ranih jutarnjih sati, kad je završilo još jedno izdanje, opet vrlo uspješne proslave rođendana Grada Labina.

Dani Grada Labina završavaju 17. kolovoza na sam Dan Grada, u 18 sati u kinu Labin kada će započeti Svečana sjednica Gradskoga vijeća. (Adriano  ŠĆULAC)


Podijeli: Facebook Twiter