Tisuce bajkera protutnjile Umagom

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od dvije tisuce bajkera, sudionika jubilarnog 10. moto susreta u organizaciji MK Staaari rokeri, protutnjilo je u subotu poslijepodne okolicom Umaga i gradskim ulicama, gdje ih je docekalo mnoštvo gradana i turista. Ljepotane na dva kotaca, pristigle iz brojnih europskih zemalja, parkirali su na Novoj obali, gdje je s 20-metarske vatrogasne dizalice, medu ostalima, i potpisana novinarka snimila milenijsku fotografiju.

Osim suncanog i toplog vremena, atmosferu na rivi pojacala su tri sajma koja se održavaju do nedjelje uvecer - Cro fish, sajam cvijeca Umag Floria i onaj za poljoprivredne proizvode i strojeve Umag Land. Za motoriste je ondje bilo osigurano i najvažnije "pogonsko gorivo" - besplatno pivo.



Moto priredba zapocela je u kampu Stella Maris u cetvrtak navecer, a nastavila se sutradan partyjem uz brojne rock bendove, kao što su Mala škola rocka, Nije bitno, Baltazar, Father, Elvis Jackson i Razvaline. U subotu su se, pak, bajkeri, nakon defilea gradom, vratili u kamp, na završnu feštu uz tradicionalne zabavne moto igre i odlicnu glazbu, zacinjenu vatrenim i erotskim performansom.

Ondje ce se, prema ocekivanjima organizatora u ovom dijelu Europe najveceg bajkerskog susreta, okupiti pet tisuca motorista te najmanje šest tisuca ostalih gostiju.

Prihod od prodaje ulaznica bit ce uplacen u dobrotvorne svrhe, a kome znat ce se krajem mjeseca. U devet godina Staaari rokeri potrebitim su sugradanima i udrugama donirali 380 tisuca kuna. (Napisala i snimila Tanja KOCIJANCIC)


Podijeli: Facebook Twiter