Tišina na benzinskim postajama Petrola

Petrol je odlučio da neće više plaćati RTV pretplatu i naknadu ZAMP-u (arhiva)
Petrol je odlučio da neće više plaćati RTV pretplatu i naknadu ZAMP-u (arhiva)

U ugostiteljskim objektima na Petrolovim benzinskim postajama, kojih u Istri ima pet, od Banjola do Pazina, odnedavno klijenti piju kavu u tišini.

Naime, od 1. prosinca više ne svira nikakva glazba niti se može gledati TV jer su radio i TV-prijemnici uklonjeni iz svih benzinskih postaja Petrola u Hrvatskoj, njih 92. Kupcima se ovakva promjena nimalo ne sviđa, a kako nam je rekla djelatnica jedne benzinske koja je željela ostati anonimna, ni radnicima nije ugodno u monotonoj atmosferi.

Iz središnjice Petrola u Zagrebu stiglo nam je objašnjenje da već neko vrijeme intenzivno optimiziraju svoje poslovanje, a jedna od mjera je smanjenje manje važnih troškova. Zbog toga je Petrol odlučio da neće više puštati glazbu te da neće dalje plaćati naknadu za javno puštanje glazbenih djela ZAMP-u. U Petrolu će, navode, u budućnosti puštati samo one oblike audiodjela koji se mogu puštati bez naknade.

Na naše pitanje koliko ih je mjesečno stajalo plaćanje RTV pretplate i naknade ZAMP-u nisu nam željeli odgovoriti, no iz dostupnih se podataka dade zaključiti da je samo za pretplatu HRT-u Petrol do sada davao oko 88 tisuća kuna godišnje, dok je za ZAMP taj iznos bio dobrano veći.

Jučer su klijenti ipak izvojevali barem jednu pobjedu. Naime, nakon brojnih primjedbi ljutitih mušterija i upisivanja u knjigu žalbe, u kafić na Petrolovoj benzinskoj postaji u Banjolama vraćen je radioprijemnik. Na drugim se benzinskim zasad nitko još nije odlučio vratiti malo živosti u svakodnevnicu, jer je ona ipak, očito, preskupa. (P. SOFTIĆ-MEHMEDOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter