Tipkovnica koja pazi na zdravlje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Znate li da u prosjecnoj uredskoj tipkovnici ima više bakterija nego na zahodskoj školjci? Iako do sad nitko nije umro od bolesti prenosivih tipkovnicom, proizvodaci se trude stvoriti tipkovnicu koja nece biti opasna za zdravlje.

Brisanje obicne tipkovnice maramicom za dezinfekciju ubit ce oko pet posto bakterija koje žive na njoj. Na isti nacin možete ubiti 99 posto bakterija koje žive na Cleankeys tipkovnici s ravnim tipkama, jednostavno zato što se one nemaju kamo sakriti.

Ova bežicna tipkovnica zapravo je ploca osjetljiva na dodir, pa cete se morati odreci poznatog zvuka tipkanja u zamjenu za zdraviju tipkovnicu. Cleankeys je zamišljena za korištenje u bolnicama, gdje bakterije predstavljaju ozbiljan problem, no bez sumnje ce postati omiljeni uredaj medu hipohondrima.

Cleankeys ima i trackpad pa može zamijeniti i miša. Ugradena tehnologija sprijecit ce registraciju pritisaka tipki kad samo naslanjate prste na tipkovnicu, a trebala bi pomoci i kod macaka koje odluce spavati na tipkovnici.

Plasticna verzija košta 400, a staklena 450 dolara, no zdravlje nema cijenu, zar ne?


Podijeli: Facebook Twiter