Tintilinići s Monte Zara najbolji su ovogodišnji sportaši

Na natječaj se ne mogu prijaviti kuće čija je gradnja u tijeku, već samo one dovršene i legalizirane (arhiva)
Na natječaj se ne mogu prijaviti kuće čija je gradnja u tijeku, već samo one dovršene i legalizirane (arhiva)

Na terenima SRC Uljanik-Veruda danas je ponovo bilo jako veselo i živahno. Već 16. godinu za redom održan je Olimpijski festival dječjih vrtića na kojemu je sudjelovalo oko 650 djece iz 31 vrtićke skupine Pule i okolice. Polaznici dječjih vrtića natjecali su se u pet disciplina u muškoj i ženskoj kategoriji, a to su trčanje na 50 metara, bacanje loptice, skok u dalj, štafeta 4 puta 25 metara te mali nogomet. Ove godine na popularnu "malu Olimpijadu" stiglo je čak 120 djece više nego lani, no nažalost, još uvijek ima vrtića koji, usprkos željama i djece i roditelja, još uvijek ne sudjeluju na ovom sportskom danu.

Samim mališanima sudjelovanje na festivalu Olimpijade puno znači, pa smo tako čuli od mališana iz dječjeg vrtića Histrići u Štinjanu da su puno vježbali za Olimpijadu i da noć prije natjecanja od uzbuđenja nisu uopće mogli spavati. Veliko uzbuđenje i nestrpljenje vladalo je na stadionu Uljanika, pa su tete iz vrtića imale pune ruke posla s mališanima. Dok su se jedni natjecali u svojim disciplinama, drugi su glasno i neumorno navijali, zajedno s publikom na tribinama, radujući se svakom rezultatu kao da je riječ o pravoj zlatnoj medalji. Uostalom, kako uvijek ističu organizatori, Hrvatski olimpijski odbor u suradnji sa Sportskom zajednicom Grada Pule, ovo je manifestacija njegovanja vrijednosti olimpizma kod najmlađih članova našeg društva s ciljem da ih se potakne na bavljenje sportom i zdrav život, da ih se uči prijateljstvu, razumijevanju različitosti, te natjecanju u fair play ozračju. Upravo zato sva djeca sudionici dobivaju prigodne diplome, majicu i kapu s obilježjima Festivala i HOO-a, a prva tri vrtića u završnici natjecanja dodatno još dobivaju poklon pakete sa sportskim rekvizitima.

Ove godine na pulskom su Olimpijskom festivalu najbolje rezultate postigli mališani dječjeg vrtića Mali svijet, područnog odjela Monte Zaro, i to iz skupine Tintilinići, i upravo će oni predstavljati naš grad na završnom Županijskom prvenstvu krajem svibnja.

(P. SOFTIĆ)









Podijeli: Facebook Twiter