Tinjanski umirovljenici su i dalje vrlo dobra logistika svoje općine

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Završetak plodne godine vrlo bogate aktivnostima tinjanska je podružnica pazinske Udruge umirovljenika obilježila tradicionalnim predblagdanskim druženjem s večerom i plesom u restoranu Bani kraj Pazina. Tome je prethodila također tradicionalna podjela predblagdanskih paketa, koje je doduše financirala Općina Tinjan, no umirovljenici su svojim snagama organizirali podjelu, dodavši i nešto svoje. Naime, 420 umirovljenika koji žive na području općine Tinjan, bez obzira jesu li članovi udruge, dobilo je blagdanske poklon-pakete, a dodatne pakete dobilo je još njih devetoro starijih i nemoćnih koji žive sami.

Mnogo izleta i kontrole zdravlja

Samo članovi Udruge umirovljenika, njih 140, dobili su još dodatnih kilu jabuka, koje je tinjanska podružnica nabavila od sponzora.

- Tako smo htjeli dodatno motivirati naše umirovljenike da se uključe u našu podružnicu, rekao nam je predsjednik tinjanskih umirovljenika Vlado Antolović.

Tijekom minule godine tinjanska je podružnica udruge umirovljenika vodila svoje članove na izlete u Gudovac kod Bjelovara, u Opatiju i na Trsat, na otok Krk, te na slapove Krke i u Zadar. Zajedno s članovima tinjanske poljoprivredne udruge Agrodraga organiziran je posjet vinariji Katunar i pršutani Žužić na otoku Krku, te posjet pršutani Buršić u Vodnjanu. Dvadesetak članova podružnice provelo je posredstvom umirovljeničke organizacije desetak dana u Banji Vrućici u Bosni i Hercegovini, a njih 12 u Istarskim Toplicama. Dva puta ove godine tinjanski su umirovljenici organizirali i akcije besplatnog pregleda sluha, šećera u krvi i tlaka u tinjanskoj ambulanti. Novi program, pokrenut sredinom prošle a stasao ove godine, je uključenje zasad osam samačkih domaćinstava na Tinjanštini u program donošenja toplih obroka jednom dnevno iz Doma u Brkaču.

Čuvali red na parkiralištima

- Mi smo logistika naše općine, kaže Vlado Antolović ističući angažman tinjanskih umirovljenika na ovogodišnjem Internacionalnom sajmu pršuta u Tinjanu, na kome su bili zaduženi za održavanje reda na parkiralištima, čišćenje okoliša i sajmenog šatora, za što su dobili i pohvale od organizatora. Na ovogodišnjem ISAP-u okrunjena je još jedna njihova aktivnosti: nakon što su već nekoliko godina surađivali s umirovljeničkom organizacijom iz općine Veliko Trojstvo kraj Bjelovara, suradnja se s vremenom proširila i na dvije općine, pa je na sajmu pršuta u listopadu i službeno potpisana povelja o bratimljenju općina Tinjan i Veliko Trojstvo.

Na njenoj nedavnoj skupštini podružnice Vlado Antolović ponovno je izabran za njenog predsjednika, a u predsjedništvo su, osim njega, uz stare članove Darka Banka i Eugena Rajka izabrani i novi članovi Darko Žužić, Nada Milotić, Janko Brečević i Nevio Mofardin. U novu godinu tako tinjanski umirovljenici kreću puni energije i volje da pomognu kako svojim članovima, tako i svome kraju. (Davor ŠIŠOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter