Tinjanci treci put na Schinkenfestu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Treci vikend u srpnju tradicionalni je datum održavanja Schinkenfesta, sajma pršuta i ostalih autohtonih proizvoda južnoštajerske regije Vulkanland, koji je minulog vikenda u mjestu Auersbach održan osmi put, a vec trecu godinu na ovom sajmu sudjeluje i opcina Tinjan, šireci i na ovaj nacin svoj imidž opcine istarskog pršuta.

Buduci da je izmedu prošlogodišnjeg i ovogodišnjeg sajma suradnja izmedu Tinjana i Auersbacha potvrdena i produbljena potpisivanjem povelje o bratimljenju, tinjanska je delegacija ovaj put imala i malo ozbiljnije protokolarne dužnosti.

Tinjanski nacelnik Mladen Rajko je tako na poziv domacina, nacelnika Auserbacha Helmuta Buchgrabera, sudjelovao u ceremoniji svecanog otvorenja Schinkenfesta, a nakon ozbiljnog dijela programa s pozdravnim govorima i porukama o uspješnoj suradnji, Rajka je zapala i ugodna dužnost da na pozornici, pred svim uzvanicima, nareže prvih nekoliko feta najpoznatijeg tamošnjeg pršuta marke Vulkano.

Tinjanci su u Schinkenfestu sudjelovali i konkretno, ne samo protokolarno, predstavivši se i proizvodima jedne od pet pršutana koliko ih djeluje na podrucju opcine.

Ovaj put je to bila pršutana Milohanic, a njen vlasnik Mladen Milohanic i njegov "rezac" Damir Lukež iznenadeni su ne samo izuzetno velikim zanimanjem posjetitelja Schinkenfesta za istarski pršut, vec i pripomenama mnogih kušaca da im je takva, za austrijsko podneblje inace sasvim egzoticna vrsta pršuta, dobro poznata jer mnogi iz ovog dijela Austrije ljetuju u Istri!


Podijeli: Facebook Twiter