Tinjan: U godinu i pol isplatili pet milijuna kuna


Općinsko vijeće Tinjana donijelo je proračun za 2015. godinu u visini od 10,7 milijun kuna. Najveći se dio proračuna, šest milijuna kuna, odnosi na izgradnju novog dječjeg vrtića koji općinska vlast planira realizirati uz pomoć europskih pretpristupnih fondova, dok realan proračun iznosi 4,7 milijuna kuna.

Stari je proračun za 2014. rebalansiran, ali, što je rijetkost, na viši iznos. S 5,21 milijun povećan je na 8,38 milijuna kuna, a tome su kumovala sredstva IPARD-a za asfaltiranje koja su bila očekivana za iduću godinu, ali su uranila.

Vijeće također odlučilo krenuti u izmjene općinskog prostornog plana, a za takav su se potez odlučili kako bi u nj uvrstili one gospodarske djelatnosti u poslovnoj zoni Finida koje traže zainteresirani ulagači. Vijećnici su amenovali i odluku o raspisivanju javnog natječaja kojim će se krenuti u modernizaciju općinske javne rasvjete LED svjetiljkama, a njome će biti obuhvaćena i sela bez rasvjete, saznajemo od tinjanskog načelnika Gorana Hrvatina.

Općina se i dalje uspješno rješava nagomilanih dugova, pa je u godinu i pol njen dužnički teret pao s više od pet milijuna na milijun kuna.
Također, općinska tvrtka TKM u istom je razdoblju smanjila dugove s 2,4 milijuna na 1,14 milijun kuna. Stoga se može kazati da je u godinu i pol općina sa svojom tvrtkom ukupno dugovanje smanjila sa 7,51 milijun na 2,27 milijuna kuna, što je uistinu uspješno kresanje minusa. (A. DAGOSTIN)


 


Podijeli: Facebook Twiter