Tinjan: Slijedi još jedna štedljiva godina

Još jedna štedljiva godina pred vratima (A. DAGOSTIN)
Još jedna štedljiva godina pred vratima (A. DAGOSTIN)

"Najvažnije je sada da se uspijevaju plaćati kamate i glavnica kredita", zaključila je direktorica komunalne tvrtke TKM Radmila Prenc o stanju financija Općine Tinjan. S njom su se složili općinski vijećnici, premda je oporbeni IDS izrazio nezadovoljstvo radom prethodne garniture, posebice oko pripreme IPARD projekata.

Proračun za 2013. godinu je smanjen s 8,20 na 7,97 milijun kuna, pri čemu se na zajam općine za dospjela potraživanja odnosi 2,65 milijun kuna. Prihvaćen je jednoglasno i proračun za iduću godinu u visini od skromnih 5,11 milijun kuna, pri čemu je predsjednik vijeća Vlado Ivetić (NL) naglasio da je još jedna štedljiva godina pred vratima, ali da vjeruje da će se u posljednje dvije godine mandata ipak preokrenuti situacija. Tome u prilog ide i projekcija proračuna za 2015. godinu koja predviđa proračun u visini od 9,82 milijun kuna (izgradnja dječjeg vrtića).

Pismo Općinskom vijeću ogorčenog stanara starogradske jezgre Kringe ponovno je pokrenulo temu gradnje križanske obilaznice, ali i dovelo do zaključka da Općina za to nema novaca. Dano Červar (IDS) je naglasio da se najprije sa ŽUC-om mora dogovoriti koridor, onda uvesti prometnicu u prostorni plan pa tek onda započet rješavat imovinskopravne odnose, što je bio i zaključak rasprave. (A. DAGOSTIN)


Podijeli: Facebook Twiter