Tinjan: Prevarena za više od 10 tisuća kuna

Ilustracija (Novi list)
Ilustracija (Novi list)

Osim internetskih prijevara dogodio se slučaj i telefonske prijevare u Tinjanu. Tridesettrogodišnjakinja iz Tinjana je dobila poziv iz Velike Britanije i to od navodne djelatnice hrvatskog konzulata u Londonu koja je zvala u ime rođaka 33-godišnjakinje koji živi u inozemstvu te kazala da je muškarac izgubio dokumente i da je uhićen.

Navela joj je da mu je hitno potreban novac i da će isti vratiti po povratku u Hrvatsku. Odmah nakon poziva 33-godišnjakinja se uputila u banku i uplatila više tisuća kuna, a prema neslužbenim informacijama između 10 i 20 tisuća kuna na račun žene iz Londona.

Nakon obavijesti o uplati novca uslijedio je ponovno zahtjev da 33-godišnjakinja uplati još novca, no tada je shvatila da je prevarena i slučaj prijavila policiji.

Policija upozorava građane na ovakav oblik prevare te savjetuje da je prije poduzimanja bilo kakvih koraka potrebno provjeriti navode pozivatelja. Svaku sumnju u vjerodostojnost treba prijaviti policiji i nikako uplaćivati nikakav novac. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter