Tinjan je dobio CMOK

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tinjan je dobio CMOK! Cak bismo i doslovno mogli protumaciti ovaj dvosmisleni izraz, jer nakon nekoliko tjedana truda uspjeh su na otvorenju Centra medija, obrazovanja i kulture (skraceno: CMOK) "Josip Voltic" došli pohvaliti i zadovoljstvo novom dobrobiti za zajednicu podijeliti brojni Tinjanci i njihovi gosti.

CMOK je izrastao u istom prostoru u kojem je ranijih nekoliko godina djelovao Cukerancic centar, a za njegovu revitalizaciju zaslužna je tinjanska udruga KRUG (Kreativni razvoj kroz glazbu), koja je projekt CMOK kandidirala na natjecaj Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Istarske županije i za njegovo uredenje dobila 15.000 kuna.

U uredenju prostora pomogli su još Opcina Tinjan i lokalni obrtnici, a vec na samom otvorenju pokazalo se da CMOK ima puno prijatelja iz cijele Istre pa i šire, koji ce donacijama knjiga i gostujucim programima i sada, na samom startu, i ubuduce pomagati ovaj osebujni društveni i kulturni centar.

U prostoru CMOK-a uredeni su i opremljeni knjižnica s oko 3.000 knjiga, glazbeni kutak s pijaninom, internetski kutak s bežicnom vezom koja dopire pedesetak metara uokrug, a u njemu je i sve potrebno za održavanje izložbi, manjih koncerata, književnih veceri, predavanja te drugovrsnih kulturnih i društvenih dogadanja.


Podijeli: Facebook Twiter