Tini Maze nagrada slovenske vlade od 44.000 eura

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Skijašici Tini Maze dodijeljena je posebna nagrada od 44.000 eura iz slovenskog državnog proračuna za njene uspjehe u ovoj sezoni, u kojoj je osvojila tri medalje na svjetskom prvenstvu i bila najuspješnija sudionica Svjetskog kupa

"Tina Maze upisala se u sportsku povijest, a vrhunskim postignutim rezultatima promicala Sloveniju, njen turizam i gospodarstvo", navedeno je u obrazloženju nagrade koju je predložilo ministarstvo za obrazovanje, kulturu i sport.

Tinin trener i prijatelj Andrea Massi kazao je da na nagradu gleda pozitivno, kao na priznanje Tini Maze, iako će neki u tome gledati novac i politiku, prenose mediji.

Nagradu je na jednoj od svojih posljednjih sjednica odobrila odlazeća vlada Janeza Janše, a prvu takvu novčanu potporu od 20.000 eura ovoj skijašici, u vrijeme kad ona još nije postizala najbolje rezultate, odobrio je nekadašnji ministar za školstvo u prvoj Janšinoj vladi (2004.-2008.) Milan Zver.

"Ja se slovenskom politikom ne bavim, ali bez tadašnje nagrade koju je predložio Zver, zbog čega su ga kritizirali, ne bi bilo ovakvih Tininih rezultata", rekao je Massi za slovenske medije. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter