Tinejdžerki doživotni zatvor za ubojstvo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Americka tinejdžerka koja je priznala da je zadavila, zaklala i nožem izbola 9-godišnju susjedu jer je htjela znati kakav je osjecaj ubiti nekoga, osudena je u srijedu na doživotni zatvor s mogucnošcu pomilovanja.

Alyssa Bustamante, 18-godišnjakinja koja je u trenutku zlocina imala 15 godina, priznala je krivnju za ubojstvo drugog stupnja i oružano kazneno djelo zbog ubojstva Elizabeth Olten u listopadu 2009. u njihovom malom gradu u Missouriju. U svom je dnevniku iskustvo ubojstva opisala kao "prilicno ugodno".

Bustamante je bila optužena za ubojstvo prvoga stupnja, no priznanjem krivnje za blaže optužbe, izbjegla je sudenje i mogucnost da život provede u zatvoru za odrasle, bez mogucnosti puštanja na slobodu. Nakon što je sudac izrekao presudu, Bustamante se izravno obratila obitelji ubijene djevojcice, izvijestila je lokalna postaja TV KOMU, podružnica NBC-a.

"Samo želim da znate da mi je stvarno žao zbog svega. Znam da rijeci nece biti dovoljne i nikada nece moci opisati kako se strašno osjecam", rekla je Bustamante, isticuci da bi dala svoj život kada bi to moglo vratiti Elizabeth Olten.

Bustamante je imala 15 godina kada je priznala da je zadavila Elizabeth, više je puta nožem ubola u prsa i razrezala joj grlo. Ona je dovela policiju do plitkog groba u šumi u koji je sakrila Elizabethino tijelo pod pokrivacem od lišca.

Branitelji tinejdžerke su tvrdili da je Bustamante koristila antidepresiv Prozac, što ju je ucinilo sklonijom nasilju. Rekli su da je godinama patila od depresije te da je jednom pokušala samoubojstvo predoziravši se analgeticima. No, tužitelji su rekli da je Bustamante iskopala dva groba nekoliko dana unaprijed, dok je policajac David Rice posvjedocio da mu je tinejdžerka rekla da želi znati kakav je osjecaj ubiti.


Podijeli: Facebook Twiter