Tina Mihelic europska prvakinja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tina Mihelic (Labud, Split) postala je nova europska prvakinja u ženskom olimpijskom jednosjedu laser radial osvojivši zlatnu medalju u danskom Charlotenlundu. Tina je tako donijela prvu žensku seniorsku medalju s europskih i svjetskih prvenstava u povijesti hrvatskog jedrenja.

Mihelic je zaista izvrsnu sezonu u kojoj je osvojila srebro na Mediteranskim igrama, te ostvarila odlicne rezultate u Svjetskom kupu u kojem je trenutacno druga jednu regatu do kraja okrunila naslovom europske prvakinje.

Nakon što je nakon dva dana natjecanja na EP-u bila 22., teško je bilo ocekivati visok plasman i u Danskoj. No, situacija se potom iz temelja promijenila, Tina je pokazala vrlo zrelo jedrenje za svojih tek 20 godina i osvojila zlatnu medalju.

Danas su odjedrena dva zadnja plova prvenstva. U prvom plovu Tini je sedmo mjesto bilo dovoljno da zadrži vodstvo u poretku Europljanki, drugo u ukupnom poretku iza Amerikanke Paige Railey. Slijedio je napeti zadnji plov, u kojem je naša kormilarka ušla 18., ali kontrolirajuci situaciju i protivnice, koje su mahom ostale iza. Ukupna pobjeda pripala je Amerikanki Railey, srebrna je Steyaert, a broncana Dankinja Alberte Lindberg, koja je iskoristila bitku vodecih i stigla do medalje.


Podijeli: Facebook Twiter