Tijesan vodnjanski vrtic

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nakon što su 25. svibnja objavljene liste s imenima primljene djece u vodnjanski Djecji vrtic Petar Pan, jedan je roditelj bio neugodno iznenaden cinjenicom da njegovo dijete nije upisano, baš kao ni prošle godine. Kako je rekao, od ravnateljice vrtica dobio je obrazloženje da dijete ima malo bodova, što je kontradiktorno cinjenici da je lani bilo drugo na listi cekanja s koje je ove godine upisano troje djece!

Frustriran ponovnim neuspjehom postavio je pitanje zašto se pri upisima koristi lista cekanja od prošle godine kad to nije jamstvo da ce se dijete upisati u vrtic iduce godine, a to smo pitanje i mi uputili osnivacu vrtica, Gradu Vodnjanu.

- Lista cekanja se koristi tijekom pedagoške godine, a buduci da imamo jedan vrtic koji ne pokriva sve naše potrebe, uvijek se upisuje onoliko djece koliko se mjesta u vrticu oslobodilo. Djeca koja vec pohadaju vrtic Petar Pan ne upisuju se svake godine, to se radi automatizmom dok se netko ne ispiše, pa poziv na upis vrijedi samo za novu djecu. Ukoliko se tijekom godine oslobodi mjesto u skupini, prvi koji je na listi cekanja ima prednost upisa, rekla je procelnica za društvene djelatnosti Nensi Giachin Marsetic.

Pri sljedecem upisu dijete s popisa neupisane djece iz prethodnog upisnog roka dobiva jedan dodatni bod, objasnila je Giachin Marsetic.

Za sada Grad sufinancira boravak tek šestero djece u predškolskim ustanovama izvan podrucja Vodnjana. Ipak, puno veci broj djece završio je ove godine na listi cekanja, s obzirom na to da je za pedagošku godinu 2011./12. u vrtickim skupinama na hrvatskom jeziku u Vodnjanu bilo tek osam slobodnih mjesta, a zaprimljena je sveukupno 21 prijava.

Kako je rekla Giachin Marsetic, i ove godine broj djece vrticke dobi prelazi broj slobodnih mjesta u vodnjanskom vrticu, zbog cega je s vrticem Petar Pan dogovoreno otvaranje nove skupine na hrvatskom jeziku u Galižani. Grad ce opremiti prostor te izdvojiti sredstva za place dvaju odgajatelja. (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter