Tijelo ronioca više dana u moru

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kod rta Peneda, jednu nauticku milju izvan voda Nacionalnog parka Brijuni, jutros oko 8 sati pronadeno je beživotno tijelo ronioca, izvijestila je Policijska uprava istarska.

Policiju i Lucku kapetaniju su o pronalasku mrtvog ronioca izvijestili clanovi posade teretnog broda "Brodospas Storm" koji plovi pod luksemburškom zastavom, rekla je glasnogovornica PU istarske Nataša Rogic-Jukopila.

Tijelo nesretnog ronioca, ciji se identitet još utvrduje, iz mora su izvukli pripadnici interventne policije.

Po nalogu istražne sutkinje Županijskog suda u Puli Sene Midžic Putigna tijelo je prevezeno na Odjel patologije pulske Opce bolnice, gdje ce se obdukcijom utvrditi identitet i uzrok smrti.

U dopisu koje potpisuje Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, stoji da je po prvoj procjeni mrtvozornika tijelo ronioca bilo više dana u moru.

"Radi se o osobi krupnije grade koja na sebi ima dvodijelno ronilacko odijelo 'neopren', sivo s crnim, a oko struka pojas s olovom. Na desnoj nozi ima peraju crne boje te ronilacki nož, a na desnoj ruci sat. Nema maske ni ronilackih boca, a lice je deformirano", piše medu ostalim u priopcenju.


Podijeli: Facebook Twiter