Tijela alpinista pokušat ce se izvuci danas

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Gorska služba spašavanja iz francuskog alpskog gradica Chamonixa pokušat ce cim vrijeme dozvoli, a to je najvjerojatnije tijekom dana, izvuci tijela dvojice alpinista za koje se pretpostavlja da su Makaranin Toni Roso i Beogradanin Igor Skender, priopcila je Hrvatska gorska služba spašavanja.

Toni Roso (21) iz Makarske, clan makarskog kluba Ekstrem i HGSS-a, te Beogradanin Igor Skender (25), državljanin Srbije i clan alpinistickog odsjeka AO Velebit iz Zagreba, u sjevernoj stijeni Les Droitesa (4.000 m) u masivu Mont Blanca pokušali su uspon jednom od najpoznatijih tamošnjih smjerova (Ginat).

Potraga za njima je pokrenuta u srijedu nakon što se nisu javili prijatelju i rodbini, priopcila je danas Komisija za alpinizam Hrvatskog planinarskog saveza (HPS). Njihova tijela su pripadnici gorske službe spašavanje iz Chamonixa pronašli u podnožju sjeverne stijene Droitesa, a uzrok tragedije još nije poznat. Više ce se znati tijekom dana kada do mjesta nesrece dodu spašavatelji helikopterom jer je danas bolje vrijeme koje omogucava let u tom podrucju, navodi se u priopcenju.

Komisija za alpinizam HPS-a istice da je smrt dvojice mladih alpinista duboko potresla cijelu hrvatsku alpinisticku zajednicu. Da su tijela pronadena, potvrdio je jucer glasnogovornik gorske službe spašavanja iz Chamonixa. No oni su mogli samo utvrditi smrt dvojice alpinista, ali nisu mogli izvuci tijela pa nije službeno potvrden njihov identitet.


Podijeli: Facebook Twiter