Tijekom ljeta u Puli 340 događaja

Sveta srca (M. ANGELINI)
Sveta srca (M. ANGELINI)

Gradonačelnik Boris Miletić i direktorica pulske Turističke zajednice Sanja Cinkopan Korotaj predstavili su danas informativnu brošuru o svim kulturno-zabavnim manifestacijama koje će se na području Pule održati ovog ljeta u periodu od lipnja do rujna. Izdavanje brošure omogućili su Grad Pula i Turistička zajednica, a namijenjena je građanima Pule i brojnim turistima i gostima.

- U protekle četiri godine u Puli je organizirano 1.600 događanja, ovog ljeta građani i gosti moći će birati među 340 događanja u kojima ima za svakog ponešto, od najmlađih do najstarijih. Učinjen je u protekle četiri godine velik iskorak u kulturnoj ponudi, pogotovo otvaranje novih objekata poput Svetih srca i Zerostrassea, a to ćemo činit i ubuduće, kao i privlačenje svjetskih brendova Outlooka i Dimensiona, te spektakla Arena Ice Fevera, rekao je gradonačelnik.

Miletić je zahvalio organizatorima i udrugama, kojih je više od 130, koji kulturno-zabavnu ponudu Pule bogatijom, jer, kako kaže, osim mora, klime i gastronomije turizam se bazira i na doživljaju, a pulske manifestacije upravo to nude, pa je ovo značajan kulturni doprinos turističkoj ponudi.

Cinkopan je, pak, istaknula da je ovo treća uzastopna godina izdavanja ovakve brošure, koja će se tiskati u 50 tisuća primjeraka na četiri jezika (hrvatskom, talijanskom, engleskom i njemačkom). Tijekom ljeta u prosjeku će se u Puli događati tri događaja dnevno. (G. ROJNIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter