Tiha noć u dobrom raspoloženju

Pazin dobio novac za izgradnju kanalizacije (M. RIMANIĆ)
Pazin dobio novac za izgradnju kanalizacije (M. RIMANIĆ)

Zbor Encijan koji djeluje pri Slovenskom kulturnom društvu Istra iz Pule odlučio je i ovo blagdansko ozračje obogatiti glazbom, a učinili su to sinoć u crkvi Svetog Antuna. Prigodni program uveličali su gosti, a sve je po običaju ovog zbora započelo sa svijećama u rukama kako bi se publika koja je ispunila crkvu, uvukla u atmosferu blagdana te sa zborom dočekala kraj koncerta u veselom raspoloženju.

Zborom je ravnala njegova umjetnička voditeljica Paola Stermotić, a na repertoaru su se našle božićne i duhovne skladbe Schuberta, Vivaldija i drugih autora te neke tradicionalne, ali svima dobro poznate pjesme.

Publiku je pozdravila i sve najbolje u predstojećoj godini poželjela predsjednica SKD-a Istra Danica Avbelj te usput pokazala da Slovenci i Slovenke u Puli nisu zaboravili na svoj jezik i kulturu što se vidjelo i u nekim pjesmama koje su preksinoć izveli. Solisti su preksinoć bili Branko Velimirović koji je publiku vodio kroz program koncerta i posebna gošća Marinella Malić koja je otpjevala "I will always love you" za što je zaslužila veliki aplauz. Osim što zbor Encijan ima i svoju vokalnu grupu Ad hoc, preksinoć im se pridružila i grupa djece, a mališani su zapjevali "Bijeli Božić" te čestitali Božić na raznim svjetskim jezicima. Instrumentalnu pratnju činili su violinist Srećko Savretić, gitarist Alen Belullo, basist Tomo Divić i pijanist Sandro Vešligaj. Savretić i Vešligaj imali su i svoju točku i to "You raise me up" koju su uspješno odradili, no poseban gost bio je cijenjeni meksički gitarist Alejandro Cordova, inače pulski zet koji je nedavno održao uspješan koncert na pulskom Sveučilištu Jurja Dobrile. Cordova je kroz dvije točke pokazao svoje umijeće te oduševio publiku u prostoru crkve, počevši s "Una limosnita por amor de Dios" Augustina Barriosa da bi mu se u tradicionalnoj španjolskoj uspavanci "A la nanita nana" pridružio i zbor.

Kraj bogatog programa je pripao legendardnim "Zvončićima" i pjesmi "O happy day" koja je ostavljena za bis, te se uključila i publika koja je po završetku, nakon što je razgledala lijepo uređene jaslice u crkvi, mogla zadovoljno izaći u pulsku postbožićnu večer. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter