Tierney Sutton Band nastupio u Rovinju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

- Jedina stvar lošija od mog francuskog jezika je moj hrvatski, tako da ste osudeni na engleski. Sad kad smo gostovali u Parizu i govorili kako idemo u Hrvatsku, svi redom rekli kako je tu prelijepo, rekla je Tierney Sutton na pocetku koncerta održanog u subotu na travnjaku hotela Eden u sklopu 2. Avantgarde Jazz Festivala.

Sutton je odmah predstavila bend s koji zajedno djeluje, muzicira i aranžira punih 20 godina. U Rovinju su uz nju nastupali Christian Jacobs na klaviru, Kevin Axt na kontrabasu te bubnjar Ray Brinker.

Koncert je zapocela izvedbom skladbe "Wayfaring Stranger" s posljednjeg albuma iz 2011. godine "American Road", koji je na Grammyju bio nominiran za najbolji vokal jazz album godine.

Koncert je bio satkan od niza skladbi s njihovih devet albuma. Izdvojiti izvedbu veceri bilo bi nezahvalno, ali ipak valja skrenuti pažnju na izvedbe njihovih verzija poznatih jazz skladbi kao što su "(Get Your Kicks) on Route 66" s albuma "Something Cool" s kojega je oduševila i izvedba "Ding - Dong: The Witch is Dead", kao i klasik svih klasika "Summertime" koja se takoder nalazi na albumu "American Road".

Izmedu ostalog na repertoaru kojega bend mijenja na svakom koncertu, jer kako je pojasnila Sutton, "nikada ne znate kako ce se svemir posložiti", bile su i "I Could Have Told You" s CD-a "Dancing in the Dark" na kojoj se nalaze 12 skladbi inspiriranih legendarnim pjevacem Frankom Sinatrom, te "Fever" s albuma "Desire" kojega ona naziva i "Lady's CD".

Da je u Rovinju doista uživala svjedoci i današnja poruka na twitteru u kojoj kaže da je svirala u predivnom Rovinju. "Tu sam 12 sati, ali sve koje sam upoznala imam osjecaj da ce bit prijatelji za cijeli život". (Mihaela MEDIC, snimio Dejan ŠTIFANIC)


Podijeli: Facebook Twiter