Ticijan Peruško kandidat laburista za župana

Ticijan Peruško (Manuel ANGELINI)
Ticijan Peruško (Manuel ANGELINI)

Nakon uspjeha na proteklim parlamentarnim izborima na kojima su osvojili šest zastupničkih mandata, Hrvatski laburisti-Stranka rada kreću u utrku za osvajanje izvršne vlasti na lokalnoj razini. Idući tjedan planiraju službeno obznaniti imena kandidata koji će biti nositelji lista u nekim istarskim gradovima i općinama, a, kako doznajemo, već su donijeli odluku o kandidatu za istarskog župana.

Njihov kandidat je Ticijan Peruško, doktor ekonomskih znanosti zaposlen na Sveučilištu Jurja Dobrile u Puli. Uz njega, na županijskoj listi naći će se i kandidat za dožupana Marčelo Miletić, dok se za dožupanicu kandidira i saborska zastupnica Nansi Tireli.

Po njenim riječima, u planu je osvajanje vlasti u Puli gdje će imati kandidata za gradonačelnika, no stranka još treba odlučiti između dva potencijalna kandidata, čija imena nije otkrila. Laburisti samostalno izlaze pred birače, protiveći se sklapanju predizbornih saveza, a Tireli veli da su itekako svjesni da je to dvosjekli mač, ali je jedini način da svoju snagu odmjere i na lokalnoj razini.

- Bez obzira što su koalicije u političkom djelovanju poželjne, odlučili smo se za samostalan nastup. Želimo participirati u vlasti, ali ne pod svaku cijenu, rekla je i dodala da je rijetko koja koalicija "zdrava" i moralna. Već sada je izvjesno da će, osim u Puli, na izbore izaći i u Labinu, Ližnjanu, Umagu i Novigradu. 

Trenutno diljem Hrvatske Laburisti imaju šest kandidata za župane i njihove zamjenike, sedamnaest kandidata za gradonačelnike i njihove zamjenike te dvanaest kandidata za načelnike općina i zamjenike. (D. BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter