"Ti mene nosiš" na drugom mjestu u borbi za Oscara


Film "Ti mene nosiš" Ivone Juke, koji je producirao 4film, a koji se nalazi u utrci za Oscara za najbolji strani film, zauzeo je visoko drugo mjesto na  AwardsWatchu, specijaliziranoj web-stranici za predviđanje dobitnika Oscara.

Jukin film nalazi se pored glavnih favorita ovogodišnje dodjele Oscara za najbolji strani film – iza brazilskog "Second Mother", a ispred mađarskog "Son of Saul".

AwardsWatch.com prvi je community portal koji se bavi predviđanjima filmskih, televizijskih i glazbenih nagrada. AwardsWatch u tekstu o predviđanjima za nagradu Oscar ističe "Ti mene nosiš" i kao jednog od malobrojnih filmova ovogodišnje utrke koje su režirale redateljice i koji je jednako dobro prihvaćen kako od publike tako i od kritičara diljem regije.

Snimljen u hrvatsko-crnogorsko-srpsko-slovenskoj koprodukciji, film "Ti mene nosiš", do sada je ovjenčan s ukupno sedam nagrada, od kojih se posebno ističu dva Grand Prixa za najbolji film (Avvantura Film Festival i LET'S CEE Film Festival), kao i Zlatna mimoza za najbolju režiju u Herceg Novom.

U utrci za Oscara nalazi se među 81 filmom iz cijelog svijeta. Službene nominacije bit će objavljene 14. siječnja 2016. godini. (B. Ć. J.)


Podijeli: Facebook Twiter