Thompsonu prijava zbog vožnje motocikla bez kacige

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Šibenska policija prekršajno će prijaviti pjevača Marka Perkovića Thompsona zbog vožnje motocikla bez zaštitne kacige u srijedu na kninskoj proslavi 20. obljetnice "Oluje", a još se utvrđuje hoće li ga zbog uzvika "Za dom" na koncertu prijaviti i za kršenje javnog reda i mira.

U šibenskoj policiji navode kako je vožnjom bez kacige, predvodeći defile motocikala središtem Knina, pjevač prekršio Zakon o sigurnosti prometa na cestama. Inače, Marko Perković Thompson je točno prije godinu dana, također tijekom proslave "Oluje", kažnjen s 1.500 kuna zbog vožnje motocikla bez zaštitne kacige na čelu kolone motocikala od Čavoglava do Drniša.

U policiji kažu i kako su u posjedu snimki koncerta koji je Thompson u srijedu održao na stadionu u Kninu pred 90 tisuća ljudi. Potvrđuju kako pjevač na početku koncerta uzvikuje ustaški pozdrav "Za dom" i da mu publika uzvraća "Spremni", no je li time kršio javni red i mir u policiji još ne žele komentirati. O tom će događaju, ističu, poslati posebno izvješće Državnom odvjetništvu i nakon konzultacija s tim tijelom odlučiti hoće li podnositi prijavu. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter