Thompsonova "Ora et labora" pred istarskom publikom


Ispunjena do posljednjeg mjesta dočekala je porečka dvorana Žatika večeras pjevača Marka Perkovića Thompsona, koji je u ovom istarskom gradu nastavio svoju veliku turneju "Ora et labora", započetu krajem lipnja.

Dosadašnji koncerti u sklopu turneje - Split, Biograd, Orašje, Kalnik i Crikvenica - potvrdili su da su Thompsonovi obožavatelji s nestrpljenjem čekali njegov novi album i turneju. Iznimka nije bio niti Poreč, u kojem su se već u kasnim popodnevnim satima počeli okupljati fanovi svih dobnih skupina, a bilo ih je, sudeći po registarskim pločicama automobila, iz Istre, svih krajeva Hrvatske te Slovenije.

Publika se pred dvoranom počela okupljati oko 19 sati, a nešto kasnije otvoren je ulaz. Posljednjih stotinjak ulaznica pušteno je u prodaju oko 15 sati i sve su rasprodane.

Ispred dvorane za publiku su bili spremni štandovi s gastro-ponudom te štand sa službenim Thompsonovim suvenirima – majicama, bedževima, zastavama i maramama, koje su nosili i mnogi u publici.

Koncert je Thompson otvorio pjesmom "Sokol" s novog albuma, a nastavio je u istom tonu, novim pjesmama, koje je više od tri i pol tisuće ljudi, koliko ih se okupilo u dvorani, s njime pjevalo u jedan glas. Cijeli je koncert protekao u atmosferi zajedništva i dobrog raspoloženja.

Thompson je izrazio zadovoljstvo što se nalazi u Poreču i pozvao publiku već od samog početka da u duhu ljubavi i zajedništva nastave ovaj koncert. Među publikom vijorile su se hrvatske zastave i šalovi s Thompsonovim imenom.

Iako su pjesme s novog albuma "Ora et labora" koji turneja promovira bile vrlo dobro prihvaćene, publika je ipak s puno emocija pjevala i njegove dobro poznate stare hitove. (V. HABEREITER, snimila J. PREKALJ)

Jake snage policije bez posla

Oko dvorane Žatika večeras su bdjele jake snage porečke policije, interventne policije te djelatnici protueksplozivnog odjela PU istarske. Prije samog koncerta policija je sa psom obučenim za otkrivanje eksploziva obišla cijelu dvoranu.

I zaštitarska služba bila je vrlo brojna. Manjih problema bilo je prilikom ulaska u dvoranu budući da ulazi nisu bili osvijetljeni pa se kontrola obavljala u mraku, što je znatno otežalo posao policije i zaštitara.

No, sve je proteklo bez ikakve potrebe za intervencijom policije niti je itko na koncertu nosio zabranjena obilježja. (M. S.)


Podijeli: Facebook Twiter