Thompson ne odustaje od nastupa u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pulski gradonacelnik Boris Miletic predstavio je novo povjerenstva za ljetne programe u Areni. Cine ga predsjednik Bernard Zenzerovic iz Ureda Grada te clanovi Erik Lukšic, procelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti, Eros Cakic iz Odsjeka za kulturu, Sanja Cinkopan Korotaj, direktorica pulske Turisticke zajednice, Darko Komšo, ravnatelj Arheološkog muzeja Istre, Veljko Ujcic, voditelj tehnicke produkcije Pula Film Festivala, i Željko Markovic, clan Vijeca za glazbene i glazbeno-scenske djelatnosti Grada Pule.

Novo povjerenstvo je osnovano jer je staro prestalo postojati ukidanjem Gradskog poglavarstva 2008. Zadaca mu je, izmedu ostalog, i procjena kvalitete ponudenih programa koji trebaju promicati vrijednosti pulskog statuta kao što su višeetnicnost, višekulturalnost i antifašizam.

Teško je ne oteti se dojmu da je upravo ova posljednja vrijednost - antifašizam - u direktnoj vezi s ponovnom ponudom koncerta Marka Perkovica Thompsona u pulskoj Areni. Na novinarski upit je li Thompson medu ponudama 11 organizatora manifestacija koji se natjecu za termin u Areni, Miletic je odgovorio pozitivno te dodao da ce povjerenstvo odlucivati o njoj.


Podijeli: Facebook Twiter