Thompson ipak u Areni

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

"Dobra vecer, Istro", zaculo se u srijedu navecer u Areni nakon kraceg glazbenog uvoda. "Jesmo li spremni za dom?" pitao je svima poznat glas, a snimljeni glas nepostojece publike mu je odgovorio "Spremni, spremni" i krenula je pjesma "Cavoglave" Marka Perkovica Thompsona.

Ne, nije to Thompson uspio održati koncert u Areni, vec je splitski umjetnik Boris Šitum, u sklopu manifestacije vizualnih umjetnosti "Tu smo 2" u organizaciji Muzeja suvremene umjetnosti Istre, audiovizualnom instalacijom komentirao Perkovicev neuspjeli pokušaj da zasvira i zapjeva u pulskom Amfiteatru.

Šitum je osim "Cavoglava" projicirao i staticnu snimku mitraljeza marke Thompson, pa je sinocnja publika manifestacije "Tu smo 2" mogla ustvrditi da je zaista gledala i slušala Thompsona u Areni.

U Anexu Multimedijalnog centra Luka kipar Alem Korkut predstavio se samostalnom izložbom naziva "Slabost, snaga". Izložio je cetiri skulpture i jedan trokanalni video.

Naziv izložbe je zapravo citat iz cuvenog filma "Stalker" Andreja Tarkovskog koji je citiran i u kratkom katalogu izložbe: "Tvrdoca i snaga su suputnici smrti. Savitljivost i slabost su izraz svježine postojanja. Jer nešto što je ocvrsnulo, nikada nece pobijediti".

Sve redom bijele skulpture Alema Korkuta nose nazive "Talog", "Strah", "Istok" i "Pozdrav" dok je videouradak nazvan jednostavno "Tri" i prikazuje tri razlicita nacina destrukcije ili pak dezintegracije kocke.


Podijeli: Facebook Twiter