Thompson dobio prijavu zbog "Za dom spremni"

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sinoćnji kninski koncert Marka Perkovića Thompsona imao je svoj epilog iza pozornice.

Pjevaču je policija nakon nastupa zbog glasnog uzvikivanja ustaškog pozdrava "Za dom, spremni" uručila prijavu, a događaj je na svojem službenom Facebook profilu potvrdio i sam Perković.

Doduše, administratori stranice se čude zbog kojeg je razloga došlo do policijskog postupanja, budući je sporni pozdrav "Za dom spremni" sastavni dio njegove pjesme "Bojna Čavoglave". Tiho pjevanje, zaključuju administratori, ne postoji.

Također se pitaju je li policija svjesna što radi, dok odgovornost ultradesnog izvođača ne dovode u pitanje.

Prenosimo cijelu objavu s pjevačevog profila, gdje je objavljena i fotografija prijave, na kojoj je vidljivo da je Perković odbio primiti obavijest.

Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu. Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao "ZA DOM SPREMNI".

Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena.

Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI.

Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

Je li policija svjesna što radi?

(Portal Novilist.hr)

 


Podijeli: Facebook Twiter