Thompson bez - Thompsona

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Pretraga splitskog stana Marka Perkovića Thompsona, koju je obavila policija po propisima službe, s nalogom, uz prisutnost svjedoka i samog pjevača, nije dala (očekivane) rezultate: nije naime pronađeno nikakvo ilegalno vatreno oružje, pa tako ni automatska puška Thompson.

Sve se odvijalo prije nekoliko dana u stanu u elitnom novom kvartu na Žnjanu (gdje su cijene kvadrata do prije koju godinu bile među najvišima u Splitu), a nakon izjava Marka Perkovića u jednoj radijskoj emisiji.

Iz policije tvrde da su reagirali nakon upita novinara te da su dužni provjeriti svaku takvu informaciju.

Perković je naime u eteru pojasnio kako je dobio nadimak i priznao da i danas ima strojnicu koju je dužio za vrijeme Domovinskog rata.

Kako hrvatski građani ne mogu legalno imati automatsko naoružanje - osim ako nije riječ o trofejnim komadima koji pak moraju biti onesposobljeni za korištenje - tako je policija odlučila provjeriti nalazi li se to oružje u splitskom stanu pjevača. Je li Thompson možda "skriven" na zagrebačkoj ili nekoj drugoj adresi, vjerojatno se neće provjeravati.

Marko Perković legitimnu pretragu stana ocjenjuje "nastavkom političkog progona" koji se protiv njega vodi već dulje vrijeme. (M. MATANA/NL)


Podijeli: Facebook Twiter