Thirty Seconds to Mars u Zagrebu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Rock trojac iz Los Angelesa, Thirty Seconds to Mars, nastupit ce 10. lipnja u Zagrebu, tocnije u dvorištu pogona Jedinstvo na Trnjanskom nasipu, u sklopu još jednog izdanja Mars Festivala. Prošlogodišnji Mars Festival predstavio je gostovanje Skunk Anansie i niza ostalih izvodaca, a ovogodišnje trece izdanje takoder donosi niz zanimljivih koncertnih gostovanja, kako u dvorištu pogona Jedinstvo tako i u klubu Mocvara, koji ce opet biti second stage festivala.

Gostovanje na Mars Festivalu bit ce prvi nastup grupe Thirty Seconds to Mars u ovoj regiji. Predvodeni pjevacem i gitaristom Jaredom Letom, 30STM danas su jedan od najaktualnijih svjetskih rock bandova, u punom naponu snage, te ime koje nosi najvece europske i svjetske festivale poput Lollapalooze, Downloada, Rock Am Ringa i Frequencyja, na kojima su svirali u ulozi headlinera nakon objave albuma "This is War", njihovog treceg studijskog izdanja do sada. Grupa je u svojoj karijeri prodala više od šest milijuna primjeraka albuma, njihovi spotovi do sada su pogledani više od 150 milijuna puta na YouTubeu, a dobitnici su i nekoliko MTV, Fuse i Kerrang godišnjih glazbenih nagrada.

Grupu Thirty Seconds to Mars osnovali su 1998. godine u Los Angelesu braca Leto - bubnjar Shannon i pjevac i gitarist Jared. Iako se uz Jareda Leta prvenstveno veže njegova izuzetno uspješna filmska karijera, jer se etablirao kao jedan od najistaknutijih holivudskih glumaca mlade generacije na prijelazu tisucljeca ("Rekvijem za snove", "Klub boraca", "Americki psiho", "Soba panike" i drugi), manje je poznato da je Jared pocetkom 90-ih u Los Angeles stigao tražeci srecu u glazbenoj karijeri. Istu je ponovno oživio kasnije u pauzama rada na filmovima, da bi se unatrag nekoliko godina potpuno posvetio glazbi i bandu Thirty seconds to Mars.

Za domace fanove posebno je zanimljiva i cinjenica da gitaru u bandu svira Tomo Milicevic, americki državljanin hrvatskih korijena koji je vec godinama rute turneja nekako pokušavao usmjeriti k tome da konacno dodu u Hrvatsku. Sada mu je napokon to i uspjelo.

Festivalske ulaznice su u prodaji u Dallas music shopovima diljem Hrvatske i svim Eventimovim prodajnim mjestima, kao i na www.eventim.hr. Do 28. ožujka ulaznice se prodaju po povoljnijoj cijeni od 200 kuna, dok ce na dan festivala cijena biti 260 kuna.


Podijeli: Facebook Twiter