Thiem osvojio vrsarski turnir

Pere Riba i Dominic Thiem
Pere Riba i Dominic Thiem

Pobjedom austrijskog tenisača Dominica Thiema, kojemu je u finalu vrsarskog turnira u trećem setu predao Španjolac Pere Riba, zaključeno je ovogodišnje 41. izdanje Istarske rivijere. U četiri turnira dobili smo četiri različita pobjednika. U Umagu je slavio Talijan Marco Cecchinato, u Poreču Slovak Jaroslav Pospišil, u Rovinju Slovak Miloslav Mečir, a sad je u Vrsaru najbolji bio Thiem koji je predao Mečiru u finalu Rovinja.

Hrvatski tenisači nisu ove godine bili uspješni kao predlani kad je briljirao Porečan Kristijan Mesaroš pobijedivši na dva turnira. U Vrsaru su najdalje, do četvrtfinala, stigli Borut Puc i Mate Delić, ali su im tamo previsoke prepreke bili finalisti, Thiem i Riba.

Zato je Delić došao do kraja u igri parova u tandemu s Brkićem (BiH). Oni su kao treći nositelji u finalu nakon teške borbe u tri seta svladali Čehe Marsouna i Suca.

Rezultati, pojedinačno, polufinale: Thiem - Podzus 6:4, 6:4; Riba - Pospišil 4:6, 6:4, 6:4; finale: Thiem - Riba 2:6, 6:3, 3:1, predaja. Parovi, finale: Delić/Brkić - Marsoun/Suc 2:6, 7:6(3), 10:8. (R. C.)


Podijeli: Facebook Twiter