"Thelma & Louise" u Vojvodini, "Hotel Europa" u Ateni


Ekipu nagrađivane predstave "Thelma & Louise“ u režiji Dalibora Matanića koja je premijeru imala prije otprilike godinu dana u Istarskom narodnom kazalištu – Gradskom kazalištu Pula od nedjelje do srijede čeka turneja po Vojvodini, četiri grada i četiri izvedbe, najavila je jučer na konferenciji za novinare ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić.

- To doista nije uobičajeno i nije svaki dan da kazalište ima ovakav doseg u smislu međunarodne kulturne suradnje i razmjene, da će se jedna predstava na ovoj turneji izvesti četiri puta, to je svakako rekord u našim razmjerima a i šire, kazala je Jeromela Kaić.

Zanimljivo, zabavno i dosta intenzivno

"Thelma & Louise" će Pulu, Istru i Hrvatsku predstaviti na dva festivala, prvo u Kikindi na 6. festivalu malih scena, onda u Somboru gdje će otvoriti 23. pozorišni maraton, i potom u Subotici i Zrenjaninu. 

Dalibor Matanić je rekao da je predstava nakon premijere doživjela neke sitne promjene, nešto je izmijenjeno u kraju, ali prava priča za sebe su reakcije publike. Tako je jedan gledatelj htio u Sisku zatući Radu Radolovića koji između ostalog u predstavi igra  negativca, a bilo je zanimljivih reakcija i u Virovitici.

Predstava je inače nedavno izvedena u zagrebačkom ZKM-u gdje je pobrala odlične kritike.

- Četiri dana zaredom bit će dosta zahtjevna turneja. Gradove ćemo prilagoditi sebi, a ne obrnuto tako da će biti zanimljivo, zabavno i dosta intenzivno, kaže Matanić. Ekipa će svaki dan morati prijeći od 80 do 150 kilometara, a prvi dan je najzahtjevniji.

U glumačkoj ekipi će Helenu Minić Matanić, koja je na porođajnom, zamijeniti Tihana Lazović, dok ostatak ekipe ostaje isti a to su dakle Lana Gojak, Rade Radolović, Senka Bulić i Janko Popović Volarić. Inače u ovih godinu i nešto predstava je gostovala u Umagu, Sisku, Virovitici, Prologu i Zagrebu. Nakon Vojvodine iduće gostovanje je na festivalu Zadar snova 16. srpnja, a  zbog glumačkih obaveza morali su otkazati gostovanje na Splitskom ljetu i u Karlovcu. (M. RADIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU
 


Podijeli: Facebook Twiter