The Streets na INmusicu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Poznati britanski glazbenik The Streets novi je headliner ovogodišnjeg T-Mobile INmusic festivala. Slavni reper iz Birminghama, pravim imenom Mike Skinner, prije mjesec dana izdao je posljednji album "Computers and Blues", a tada je najavio i da se povlaci s glazbene scene. Sada krece na oproštajnu turneju u sklopu koje ce jedan od koncerata održati upravo na INmusicu.

Reper, glazbenik i producent prepoznatljivog naglaska na britansku je glazbenu scenu ušao singlom "Has It Come to This" koji je 2000. objavila diskografska kuca Locked On, poznata po suradnji s izvodacima kao što su Artful Dodger i Craig David. Ubrzo je snimio i prvi album "Original Pirate Material" koji je, zahvaljujuci savršenoj produkciji i kvalitetnim tekstovima koji reflektiraju život moderne britanske generacije, zauzeo posebno mjesto unutar britanske garage scene.

U razmaku od nekoliko godina izdao je albume "A Grand Don't Come For Free", "The Hardest Way to Make an Easy Living" i "Everything is Borrowed", koji odišu zanimljivim produkcijskim kombinacijama britanskoga garagea, hip-hopa i elektronike kao i Skinnerovim upecatljivim i britkim osvrtima na svakodnevne životne teme. Njegov peti, ujedno i posljednji album "Computers and Blues" prema ocjenama kriticara predstavlja još jedan u nizu njegovih briljantnih uradaka kojim se na najbolji moguci nacin oprašta od glazbenog svijeta.


Podijeli: Facebook Twiter