The Romantic in Croatia zaveo Korejce

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Je li turistička Hrvatska ušla na južnokorejsko tržište silovito kako je glazbenik Psy s hitom Gangnam Style pokorio svijet? Realno, nije, no činjenica je da se u ovoj dalekoistočnoj zemlji budi interes za dolaskom u hrvatske destinacije. Razlog tomu je, kako navodi portal Croatia week, to što je u Hrvatskoj sniman izrazito popularan korejski reality show "The Romantic in Croatia" kojeg su producirali kreatori prvog južnokorejskog realityja 2 Days & 1 Night prikazivanog na tvN-u.

Romantična potraga petero mladih Korejki i Korejaca za ljubavlju u više hrvatskih destinacija tako je postala odlična reklama za domaći turizam. Emisija je snimana na više lokacija pa se tijekom desetodnevnog putovanja Hrvatskom obišlo Zagreb, Plitvice, Dubrovnik i Split.

U realityju su angažirane korejske zvijezde poput Lee Seung Gija, kojeg su u njegovoj zemlji proglasili za najromantičnijeg muškog izvođača ili celebrityja i čiji je glas najtraženiji za navigacijske sustave.

Producent Lee Myung Han je kazao da je vidio puno lijepih mjesta, međutim nikad takva kakva su u Hrvatskoj u kojoj je, kamo god je okrenuo kameru, imao krasan kadar. (Alenka JURIČIĆ/NL)


Podijeli: Facebook Twiter