The Prodigy "rasturili" na šibenskom Terraneu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Više od 15.000 posjetitelja došlo je na prvi dan šibenskog festivala Terraneo, čiji je novi rekord postavio nastup grupe The Prodigy, koja je, po riječima organizatora, dokazala da je jedan od najatraktivnijih živućih live bendova.

"Bend je oduševio publiku dvosatnim energičnim nastupom nakon kojeg je jasno zašto na svojoj listi zahtjeva od organizatora traže i bocu s kisikom. The Prodigy će sigurno ostati zabilježen u povijesti Terranea jer ne samo da su nastupili pred najvećim brojem posjetitelja u njegove dosadašnje tri godine održavanja, već je i prvi festivalski dan nešto prije ponoći i službeno rasprodan", izvijestili su organizatori.

Dobrom startu Terranea pridnijeli su i ostali izvođači prvog dana, poput Emiliane Torrini, The Woodsa, Normana Jaya, Koan Sounda, Kawasaki 3P-a itd.

Čast da otvori Terra Stage imao je sastav Eyesburn obradom pjesme "Šejn", koju u originalu izvodi legendarni Haustor. Emiliana Torrini je zagrijala publiku uz taktove pjesme "Jungle Drums", dok su Fun-da-Mental bili odličan uvod u spektakl koji su poslije njih napravili The Prodigy.

Valja spomenuti i da su publiku na samoj festivalskoj šetnici zabavljali Hot 8 Brass Band, kao jedinstvena festivalska atrakcija.

Ništa manje veselo nije bilo ni na drugim festivalskim binama, gdje su nastupili odlični The Woods, hrvatski miljenici Kawasaki 3P, provokativni Krankšvester, dok su na Red Bull Academy stageu svoje DJ umIjeće prikazali Norman Jay, Mayavanya, DJ Spin, DJ Rashad i Petar Dundov.

Terraneo 2013. i svoj drugi dan nastavlja u istom ritmu - na programu su Bosnian Rainbows, Gang of Four, Calexico, My Bloody Valentine, Pinknoizu, Rob Garza (Thievery Corporation), Dubioza kolektiv, Mambo Kurt, Duncan Sheik i mnogi drugi.

Drugi festivalski dan obilježit će i prvi Terraneo boat party, na kojem će od 18 do 21 sat nastupati više DJ-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter