The Prodigy će uživati u istarskim delicijama

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sea Star Festival otvorit će danas svoja vrata u umaškom kompleksu Stella Maris i dočekati goste iz cijele Europe. Ekipa koja stoji iza Exit Festivala, danas jednog od najpoznatijih festivala u Europi, u Umagu predstavlja novi projekt, a njihov će Sea Star Festival ugostiti 70 izvođača među kojima su The Prodigy, Fatboy Slim, Paul Kalkbrenner, Dubioza Kolektiv, Modestep, Umek, S.A.R.S., Spiller, Urban & 4, Elemental, Brkovi, ali i novigradski Vervet, i mnogi drugi, a glazbeni i izvanglazbeni program odvijat će se na sedam pozornica i šest festivalskih zona.

Ovo je prvi put da se festival održava u Hrvatskoj, a Istraturist Umag bio je jedan od inicijatora da se festival održi upravo u Umagu.

Nulti dan besplatan za Umažane

Danas nultog dana festivala prvi od dva događaja kojim će se otvoriti festival biti će dolazak biciklističke povorke iz Novog Sada oko 19.30 sati u kompleks Stella Maris (most kod Goldfish bara, na vrhu lagune). Biciklističkoj povorci pridružit će se pet kilometara pred ciljem i osnivač festivala Dušan Kovačević te direktor Istraturista Umag Ronald Korotaj, koji će trčati uz bicikliste, a na mostu kod lagune dočekat će ih gradonačelnik Umaga Vili Bassanese i direktor TZ Umaga Milovan Popović.

Ovu biciklističku povorku prijateljstva i ljubavi inicirala je EXIT fondacija u cilju promoviranja regionalne suradnje, a ovom akcijom prikupit će se sredstva za nabavu radiološkog aparata za Dom Zdravlja u Umagu. Za svaki prijeđeni kilometar od Novog Sada do Umaga organizator Sea Star festivala-EXIT i sponzor Istraturist Umag donirat će novac za tu humanitarnu akciju.

U drugom dijelu večeri, u 22.30 održat će se i veliko finale spektakularnog svečanog otvaranja festivala koje će se događati na vodi u samom srcu Sea Stara.

Važno je napomenuti da je ulazak na programe nultog dana besplatan za stanovnike Umaga, uz predočenje osobne iskaznice.

Što se tiče koncerata, večeras u 21.50 u Nautilus Areni nastupa Rambo Amadeus, u 23.10 sviraju Kawasaki 3P, a pola sata nakon ponoći publiku će zabavljati SARS. Naravno, to je tek dio bogatog programa.

Zvijezde festivala The Prodigy nastupaju sutra u ponoć na Addiko Tesla Stageu, a Fatboy Slim će se na istoj pozornici pojaviti večer kasnije u pola sata poslije ponoći.

Glavna pozornica festivala ima površinu 300-tinjak kvadrata i najveća je to pozornica u Umagu ikad postavljena.

Glavne zvijezde produžuju boravak

Inače, headlineri Sea Star Festivala, grupa The Prodigy oduševljeni su Istrom, pa su umjesto uobičajenog jednog dana svoj boravak produžili na čak tri. Jednako fascinirani su i legendarni Fatboy Slim i njemačka techno ikona Paul Kalkbrenner koji su svoj posjet Umagu produžili na dva dana.

Grupu The Prodigy na njihovom prvom istarskom nastupu pratit će kompletan menadžerski tim, uključujući njihovog glavnog menadžera, dugogodišnjeg agenta te šefa osiguranja, ljude koji su zaslužni za stvaranje jednog od najvećih glazbenih sastava u povijesti. To je praksa koja je izuzetno rijetka u današnjem koncertnom poslu i pokazuje veliki interes i značenje koje Prodigy daju Sea Staru. Bend će na nastup doputovati privatnim avionom, a na aerodromu će ih dočekati nekoliko luksuznih limuzina. Uobičajen izbor hrane grupa je u ovom slučaju promijenila u korist vrhunskih domaćih istarskih delicija i odabranih vina.

Povratak u Istru posebno je oduševio i tim Normana Coooka poznatijeg kao Fatboy Slim koji u Umag stiže dva dana prije nastupa. Na njihovu sreću traženi teren za nogomet nalazi se svega stotinjak metara od festivalskog prostora, a kalorije koje izgube igrajući nadoknadit će u nekom od istarskih restorana čiji popis su zatražili od organizatora. Među zahtjevima izvođača u ugovoru Normana Cooka u oči upada želja za šest brodskih truba koje u gradu na moru neće biti problem nabaviti. Fatboy Slim ih redovito koristi na svojim nastupima, ali ne mogu ih donijeti sa sobom jer ih ne smiju unijeti u avion.

Paul Kalkbrenner svojim će ekskluzivnim "Back To The Future" setom zatvoriti Addiko Tesla stage u subotu, a oni i njegova ekipa u Umag će stići par dana prije nastupa kako bi pripremili premijeru ovog izuzetnog nastupa. Do njih je odavno stigao glas o Istri kao vrhunskoj gastronomskoj destinaciji te su u skladu s tim ispravili svoj rider tražeći da se na njemu nađu odabrane lokalne delicije, uključujući i tartufe.

Ulazi, busevi i festivalska pravila

Što se tiče posjetitelja, organizatori ističu da postoje dva ulaza u prostor festivala: glavni ulaz za ulaznice te službeni/VIP ulaz za akreditacije i VIP goste. Ulaz Sea Stara (glavni ulaz i službeni/VIP ulaz) otvara se danas u 19 sati, a zatvara se u 2 sata poslije ponoći. Tijekom petka i subote glavni ulaz otvoren je od 10 sati ujutro, a zatvara se u 5 sati. U nedjelju, festivalska vrata bit će otvorena od 10 do 20 sati. U ponedjeljak se vrata ulaza zatvaraju u podne.

Ulaz u kamp moguć je samo s narukvicama za kamp i festival.

Zbog očekivanih ogromnih gužvi na festivalu, organizatori apeliraju na posjetitelje da na festival dođu ranije kako bi izbjegli gužve na ulazu. Ulaz na festival je dozvoljen samo na jasno obilježenim i osiguranim ulazima, samo uz ulaznicu, festivalsku narukvicu ili akreditaciju.

Tijekom jedne večeri, nakon 19 sati na festival se može ući samo jednom. Ukoliko se izađe nakon 19 sati za ponovan ulazak bit će potrebno kupiti valjanu ulaznicu.

Osim festivalskog osiguranja ulaze kontrolira i policija, kako bi se izbjeglo unošenje svih zabranjenih predmeta i supstanci na festival.

Za posjetitelje je osiguran javni parking po cijeni od 20 kn, koji se nalazi na nekoliko stotina metara od festivala, a organizatori apeliraju na posjetitelje da na festival ne dolaze osobnim vozilima zbog očekivanih velikih gužvi.

Zamjenska mjesta za festivalske narukvice radit će od danas i nalaze se na ulazu u kamp i glavnom ulazu, kako bi posjetitelji izbjegli čekanje u redovima za zamjenu prvog festivalskog dana. Svi posjetitelji se mole da zamjene svoje vouchere za narukvicu prije početka festivala. Lokacija za zamjenu vouchera radit će u kampu danas od 8 sati do ponoći i sutra cijeli dan, a na glavnom ulazu danas od 8 sati do ponoći, sutra i u subotu od 10 sati do 3 sata.

Prilikom zamjene potrebno je dati na uvid osobni dokument radi utvrđivanja državljanstva.

Sea Star Festival osigurao je dvije linije shuttle buseva koje će svim posjetiteljima festivala uvelike olakšati dolazak do Stella Marisa i povratak u smještjne objektee. Od danas u podne pa sve do nedjelje u 22 sata vozit će linije Stella Maris–Kanegra–Stella Maris te Stella Maris–park Umag–Stella Maris. Busevi će prometovati bez precizirane satnice, dokle god ima putnika.

Cijene ulaznica

Od danas cijene festivalskih skaču za 100 kn, na 449 kn. Nulti dan poskupljuje za 50 kn, na 99 kn, a jednodnevne za 26 kn. I ulaznica za subotu iznosit će 249 kn. U prodaji će se tada naći i jednodnevne VIP Gold ulaznice za petak i subotu po cijeni od 499 kn. Ulaznice se mogu kupiti na svim prodajnim mjestima Eventima, Entrija i Ticketshopa, a više informacija se može pronaći na www.seastarfestival.com. (Priredio M. RADIĆ)


Satnica nultog dana Sea Stara - glavne pozornice (četvrtak, 25. svibnja)

Nautilus Arena powered by Radio 101

Mort 20:00 - 20:35

Kandžija i Gole žene 20:50 - 21:35

Rambo Amadeus 21:50 - 22:50

Kawasaki 3P 23:10 - 00:10

SARS 00:30 - 02:00

Party Cinema

Best of Exit 2014 - Episode 1 20:00 - 20:45

Best of Exit 2014 - Episode 2 20:55 - 21:45

Bastille 2016 21:50 - 23:00

George Clinton 2016 23:10 - 00:40

James Zabiela 2016 00:50 - 01:50


Satnica prvog dana festivala ­- glavne pozornice (petak, 26. svibnja)

Addiko Tesla Stage

Vervet 20:00 - 20:35

Urban & 4 20:50 - 21:50

Dubioza Kolektiv 22:20 - 23:30

The Prodigy 00:00 - 01:30

Modestep LIVE 02:00 - 03:15

Rahmanee 03:30 - 05:00

Nautilus Arena powered by Radio 101

Matter 20:00 - 20:40

Krankšvester 20:40 - 21:30

High5 & Kuku$ 21:30 - 22:15

Bad Copy 22:15 - 23:00

Kiša Metaka 23:00 - 23:45

Aney F 00:00 - 01:00

Marina Karamarko 01:00 - 02:00

Umek 02:00 - 03:30

Marko Nastić 03:30 - 05:00


Podijeli: Facebook Twiter