The Orange Strips u utrci za MTV nagradu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Labinski indie rock bend The Orange Strips jedini je bend iz Istre na MTV-ovom popisu 30 izvodaca koji se natjecu za prestižno priznanje za najbolji regionalni bend.

Publika je na MTV-ovoj internetskoj stranici od 16. do 26. kolovoza glasala za svoje favorite, a 20. rujna objavit ce se tko je ušao u finalni krug od pet nominiranih izvodaca, od kojih ce jedan na svecanoj dodjeli u Madridu 7. studenog osvojiti nagradu MTV Best Adria Act 2010.

MTV je prilikom sastavljanja prvog, šireg izbora u obzir uzeo i ukupan uspjeh izvodaca u prethodnoj godini, ostvareni utjecaj na glazbenoj sceni u zemlji i regiji, kvalitetu benda i videoprodukcije, popularnost te broj održanih koncerata tijekom godine.

Uz The Orange Strips, na tom širem popisu od 30 izvodaca nominirani su i TBF, Edo Maajka, Elemental, Gibonni, Kawasaki 3P, Ramirez, Connect, bosanski bendovi Dubioza Kolektiv i Letu Štuke, iz Srbije Darkwood Dub, Van Gogh, Hypnotized, S.A.R.S., Kanda, Kodža i Nebojša te Zemlja gruva, zatim slovenski Magnifico, Leeloojamais i Murat&Jose band, makedonski Bei The Fish i kosovski The Grips.

Prošle je godine tu nagradu osvojila zagrebacka Lollobrigida, a 2008. bosanski izvodac Elvir Lakovic Laka.

Frontmen labinskog The Orange Stripsa, Valdet Luboteni kaže da je u 10-dnevnom internetskom glasovanju sudjelovalo 20-ak tisuca ljudi.

- Buduci da na popisu ima bendova koji su na sceni puno duže od nas i koji imaju brojnu publiku i u svojoj zemlji i u regiji, naša ocekivanja nisu velika. No, za nas je vec priznanje to što smo se našli na tom popisu, kaže Luboteni.

Bend cijelo ljeto snima novi, drugi studijski album koji bi trebali objaviti pocetkom iduce godine. Prije dvije godine objavili su debitantski album "Follow LP", s kojega su za tri pjesme ("Song Without A Hero", "The Fire" i "Phone Cardiff") napravili vizualno bogate videospotove.

The Orange Strips dobitnici su Zlatne Koogle za najbolje nove izvodace 2008. godine.


Podijeli: Facebook Twiter