The Orange Strips suraduju s redateljem spotova Radioheada

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Decki iz labinske grupe The Orange Strips rade punom parom. Upravo se u Philadelphiji dovršava njihov najnoviji spot za pjesmu "Song Without a Hero" s albuma prvijenca "Follow LP" koji je objavljen lani. Zanimljivo je da spot režira Amerikanac Tobias Stretch, koji je poznat po suradnji s planetarno popularnim Radioheadom.


Nastup u HRT-ovoj "Garaži"

Frontmen benda Valdet Luboteni kaže da je suradnja sa Stretchom ostvarena sasvim slucajno.

"Vidjeli smo Tobiasov spot za pjesmu 'Weird Fishes' grupe Radiohead, koji je po mišljenju mnogih jedan od najupecatljivijih videouradaka u ovom desetljecu. Do njega smo došli brzo, preko interneta. Uvijek se povodimo logikom da treba probati, a najgore što se može dogoditi jest - ništa. Ako netko nije zainteresiran za suradnju, jednostavno kaže - ne, hvala, ili se ne udostoji niti javiti i to je to. Ideš dalje. Spotovi u inozemstvu koštaju cijelo bogatstvo, medutim njemu se toliko svidjela cijela prica da ga je odlucio snimiti samo uz troškove produkcije", kaže Luboteni i istice da ce to biti animirani spot s lutkama tako da se clanovi benda ovog puta u spotu nece pojaviti.


Spot za "Weird Fishes" Radioheada

Veli da se na spotu radi vec mjesec dana, a trebao bi biti gotov krajem rujna, uoci pocetka nove koncertne sezone. Istovremeno se priprema i drugi spot i to u produkciji mladog umjetnika Marija Puflera, a rade i na novom albumu.

Grupa The Orange Strips dosad je održala više od 125 koncerata, od Hrvatske preko Velike Britanije, Francuske, Belgije, Austrije, Slovenije do Srbije. Dobitnici su Zlatne koogle za najbolje nove izvodace 2008., a nominirani u dvije kategorije za ovogodišnju bosanskohercegovacku nagradu Indexi. Uz Lubotenija, bend cine Tedi Mirkovic, Goran Brezac, Borjan Batagelj, Vedran Gergoric i Goran Nalic.


Podijeli: Facebook Twiter