The Orange Strips predstavili novi singl

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Tri godine nakon hvaljenog debitantskog albuma "Follow LP", etablirani labinski indie rock sastav The Orange Strips intenzivno dovršava drugi studijski album koji namjeravaju objaviti do kraja godine. No, ovih su dana predstavili najavni, prvi, nešto brži singl "Suffocate In Love", koji se može poslušati i na njihovoj MySpace stranici. Singl je, kao i ostatak materijala, snimljen u novopokrenutom vlastitom studiju OSA Media.

Dizajn covera još uvijek neimenovanog albuma potpisuje filipinska umjetnica Arlene Barbaza. Neke od novih pjesama Stripsi ce predstaviti za tjedan dana na velikom T-mobile INmusic festivalu u Zagrebu, a nedavno su to ucinili na Umagination festivalu.

Predvodeni frontmenom, pjevacem i gitaristom Valdetom Lubotenijem, labinski indie rockeri održali su dosad više od 140 koncerata na kojima sviraju i pjevaju melodican i vrlo sugestivan indie pop rock. Na prvijencu su se kvalitetom izdvojile pjesme "Kissed a Girl" (It Wasn't You)", "Song Without A Hero" i "The Fire".

Cak su 35 puta svirali u inozemstvu - u Sloveniji, Austriji, Francuskoj, Madarskoj, Engleskoj, Škotskoj te u Srbiji, gdje su 2007. nastupili na renomiranom novosadskom EXIT festivalu. Godinu dana kasnije dobili su u Zagrebu Zlatnu Kooglu kao najbolji novi izvodaci, a dvaput su nominirani za nagradu Indexi u Sarajevu.


Podijeli: Facebook Twiter