The National će održati dva koncerta u Šibeniku

The National
The National

Američki indie rock bend The National u sklopu festivala SuperUho održat će mini turneju po Šibeniku te će osim prvog dana festivala nastupiti i dan ranije, 2. kolovoza, u svježe restauriranoj, atraktivnoj tvrđavi Sveti Mihovil, svega dva mjeseca nakon njenog otvaranja.

Koncert The Nationala na tvrđavi Sveti Mihovil bit će poseban i po tome što će prvi put u Hrvatskoj biti sjedaći, priopćili su danas organizatori Festivala koji se održava od 3. do 5. kolovoza.

Napominju da je to uobičajena praksa ovog benda u nastupima diljem svijeta na što se odlučuju u posebnim prilikama koje ih inspiriraju, gdje vide šansu da svoj umjetnički rad približe još više najvjernijoj publici i uvedu ih u svoj mističan svijet The Nationala.

Broj ulaznica za nastup 2. kolovoza bit će limitiran na točno 800, a ulaznice će biti numerirane. Dan kasnije, 3. kolovoza, taj hrvatskoj publici omiljeni bend nastupit će i u sklopu festivala na lokaciji pristaništa TEF i gradske plaže Banj koja je kapaciteta 2.500 ljudi.

Nakon burnih povijesnih vjetrova, tvrđava Sveti Mihovil je potpuno restaurirana u skladu s konzervatorskim pravilima po originalnim arhitektonskim nacrtima te je pretvorena u jedinstvenu pozornicu namijenjenu kulturnim događanjima. Iznad pozornice se uzdiže gledalište amfiteatarskog modela tako da publika jednim pogledom obuhvaća pozornicu, arhipelag šibenskih otoka i zvjezdano nebo iznad grada.

Izlaskom albuma "Trouble Will Find Me" The National, koji su već više puta nastupili u Hrvatskoj, su se našli na samom vrhu svjetskih glazbenih zbivanja te im se vrtoglavo povećala popularnost diljem svijeta. Dogurali su do trećeg mjesta Billboardove liste najprodavanijih albuma, gdje su odnijeli titulu najprodavanijeg rock albuma na svijetu. U isto vrijeme su se našli i na trećem mjestu UK album charta, čime su službeno potvrdili titulu – najpopularnijeg rock benda. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter