The Iwano Project RETROX okuplja 102 umjetnika

Plakat izložbe
Plakat izložbe

Međunarodna retrospektivna izložba The Iwano Project RETROX na kojoj će se sa svojim radovima predstaviti 102 umjetnika iz 23 zemlje bit će otvorena od 14. do 24. veljače u Muzeju suvremene umjetnosti Vojvodine u Novom Sadu. Autor projekta je Aleksandar Pedović, selektor radova je Nebojša Milenković, a Hrvatsku će u Novom Sadu predstavljati Roberta Weissman Nagy, Tea Bičić, Bojana Drača, Mirjana Grahovac, Burhan Hadžialjević, Fulvio Juričić, Robert Pauletta, Vinko Šaina i Vanja Zenzerović.

"The Iwano Project je osmišljen kao jedinstveni međunarodni umjetnički projekt iz domena vizualnih umjetnosti, čija je suština interaktivna komunikacija bogate dalekoistočne kulture i tradicije Japana i našeg zajedničkog evropskog kulturnog nasljeđa – što konkretno rezultira 'novim kulturnim proizvodom', vrijednim umjetničkim djelima koja sublimirajući ta dva inputa daju novu kulturnu kvalitetu koja ranije nije postojala", ističu organizatori.

Prva izložba The Iwano Project održana je 2000. godine, a do sada je u okviru deset ciklusa sudjelovalo gotovo tristo akademskih umjetnika, iz 24 zemlje, s četiri kontinenta, stvarajući svoja umjetnička djela velikog formata na poznatom ručno rađenom japanskom papiru "Kumohada Mashi".

Retrospektivna izložba Iwano Projecta u listopadu će gostovati u Muzeju suvremene umjetnosti Istre u Puli, a tijekom 2014. godine u Muzeju suvremene umjetnosti "Danubiana" u Bratislavi. (B. VINCEK)


Podijeli: Facebook Twiter