The Who najavili posljednju turneju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Grupa The Who objavila je da će prestati s nastupima uživo nakon završne serije koncerata u 2015. kojima će obilježiti pola stoljeća postojanja.

Gitarist "whoovaca" Pete Townshend rekao je da će oproštajnu turneju iskoristiti da posjete mjesta gdje nisu često svirali u svojoj 50-godišnjoj povijesti, što otvara mogućnost da legendarne rockere vide obožavatelji i u Hrvatskoj u kojoj londonska grupa nikada nije svirala.

"Za 50. godišnjicu imat ćemo svjetsku turneju. Bit će to naša posljednja velika turneja. Još uvijek postoji mnogo mjesta na kojima nismo svirali. Bilo bi dobro otići u istočnu Europu i ljudima koji nas još nisu čuli uživo odsvirati stare hitove", rekao je Townshend Evening Standardu na snimanju dokumentarca Sensation koji govori o njihovoj rock operi Tommy.

Nakon velike američke turneje, The Who su ovog ljeta na koncertima u dvoranama Velike Britanije i Irske u cijelosti izvodili svoj dvostruki album "Quadrophenia" iz 1973. zajedno sa svojim klasičnim hitovima.

"Quadrophenia" je bila šesti studijski album "whoovaca" i druga "rock opera" nakon "Tommyja" iz 1969.  "Quadrophenia" je kasnije, 1979., snimljena i kao film u kojem su glumili Phil Daniels, Toyah Willcox i Sting.

Nakon smrti Keitha Moona i Johna Entwistlea, grupu The Who čine jedina dvojica preživljelih originalnih članova 68-godišnji gitarist Pete Townshend i 69-godišnji pjevač Roger Daltrey.

Grupa je iznjedrila niz pjesama koje su postale klasici rock glazbe poput My Generation, Baba O'Riley, Won't Get Fooled Again, Behind Blue Eyes, Pinball Wizard, Who Are You, I Can't Explain... (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter