The Who lansiraju mobilnu aplikaciju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U povodu obilježavanja 50. godišnjice britanska rock skupina The Who izdat će početkom iduće godine besplatnu aplikaciju za "pametne" telefone koja će fanovima ponuditi mogućnost da istraže rijetke i neviđene slike zajedno s umjetničkim djelima i artefaktima skupljanima od bendova začetka 1964., piše uDiscover music.

Aplikacija dolazi kao dodatak turneji i kompilacijskom albumu "The Who Hits 50!" kojim namjeravaju obilježiti pola stoljeća postojanja. Aplikacija dostupna za besplatno preuzimanje za smartphone, tablete i desktope za Android i iOS sustave nastala je u suradnji benda, njihove menađerske tvrtke Trinifold Management, izdavačke kuće Universal Music i tehnološke tvrtke Immersive. Premium izdanje 3D retrospektivne aplikacije napravljeno je za "Oculus Rift Virtual Reality" slušalice.

Obljetnička turneja odvijat će se kroz 2015., s dva seta datuma u Sjevernoj Americi koja počinju u travnju i rujnu. Sin frontmena Rogera Daltreyja - Jamie dio je Immersive tima koji je razvijao aplikaciju, a čiji će updateovi fanovima ponuditi pristup budućim datumima nastupa grupe. Aplikacija će biti predstavljena u Londonu u srijedu.

"Nisam fan smartphoneova, no moram priznati da otvaraju ogromne mogućnosti zabave i poduke. Glazbeni biznis treba rabiti svaku mogućnost kako bi zadržala fanove i muziku u bliskom kontaktu. Ova aplikacija, nadam se, naučit će nove, mlađe fanove o našoj prošlosti te otkriti neke nove stvari našim starim fanovima", rekao je Roger Daltrey. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter