The Fratellis stižu na INmusic festival

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Škotski rockeri The Fratellis još su jedan potvrđeni izvođač na devetom INmusic festivalu koji će se održati na jarunskom Otoku mladosti od 23. do 25. lipnja iduće godine, objavili su danas iz direkcije tog festivala.

The Fratellis su se okupili u ožujku 2005. i nije im dugo trebalo da postanu glavni škotski izvozni proizvod.

U nešto manje od dvije godine rockeri iz Glasgowa samo u Velikoj Britaniji prodali su više od milijun kopija albuma prvijenca naziva "Costello Music", koji je producirao Tony Hoffer, poznat po suradnji s Beckom i grupom Air.

Vrhunac dosadašnjeg uspjeha Fratellisa bila je nagrada Brit Award koju su odnijeli 2007. u kategoriji "Best British Breakthrough". To je bilo veliko priznanje bendu, a članovi sastava iznimno su ponosni na to što su ih izabrali slušatelji radija BBC1.

U dvije burne godine u kojima ih je poznati glazbeni časopis NME prozvao "najboljim novim bendom u Britaniji", proveli su tri tjedna u samom vrhu glazbenih ljestvica od kada je izašao njihov prvi album.

Šest mjeseci kasnije odsvirali su rasprodanu turneju u Britaniji, od toga četiri večeri u Brixton Academyju, kultnom londonskom koncertnom prostoru.

Prvi album "Costello Music" donio je nekoliko zaraznih hitova, poput "Creepin Up The Backstairs", "Whistle For The Choir" i "Chelsea Dagger", čiji je prepoznatljivi refren postao toliko popularan da ga se može čuti na svakom velikom stadionskom sportskom događanju diljem Britanije.

The Fratellis su izdali tri albuma, od kojih je zadnji "We Need Medicine", na kojem se nalazi singl "Seven Nights Seven Days", svježe izdan krajem prošle godine, a promovirat će ga upravo na glavnoj pozornici INmusic festivala.

Do sada su kao izvođači na festivalu potvrđeni The Black Keys, Pixies, MGMT, Flogging Molly, Bombino te Kuroma. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter