The Cult opravdao ocekivanja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Starije generacije obožavatelja rocka u malu dvoranu Doma sportova u srijedu navecer privukli su legendarni britanski rokeri podrijetlom iz Bradforda - The Cult. Vecina naguranih pojavila se odjevena u rock stilu, s majicama svog omiljenog benda, željno išcekujuci njihovu "viziju ljubavi". Naime, bend je na turneji pod nazivom "Love Live", koja je ime dobila po njihovom, po mnogima najboljem albumu "Love", koji je prodan u više od 2,5 milijuna primjeraka. Album je nastao davne 1985., dvije godine nakon okupljanja benda, i proslavio je autorski tandem Iana Astburyja i Billyja Duffyja skladbama kao što su "She sells sanctuary", "Revolution", "Nirvana" ili "Rain", koje su odsvirali i na koncertu.

Ekipu su kao predgrupa zagrijali decki iz benda Hard Time, ciji je vokal i gitarist Gordan Penava Pišta preko udruge Dobri duh rock'n'rolla i doveo The Cult u Zagreb. Kad su Ian Astbury i ekipa poceli redati hitove poput "Hollow Man", "Revolution" i "Black Angel", oduševljenju tisuca okupljenih fanova nije bilo kraja, a nakon svake pjesme Ian je neprestano zahvaljivao publici na pljesku. Sve izvedbe bile su popracene prigodnim filmskim isjeccima o Martinu Lutheru Kingu, cvijecu, planinama, oblacima, trgovima i gradskoj vrevi. Nakon kratke stanke, kultni decki odsvirali su još osam pjesama, a koncert završili s "Talking about Love". Publika je ocito bila razocarana, pa je raspremanje pozornice popraceno skandiranjem "Hocemo još!" i negodovanjem jer se bend nije vratio na bis.

Inace, najveca želja Iana Astburyja i njegove ekipe jest da na njihovim koncertima ne bljeskaju fotoaparati. Fotografima je na koncertima The Culta potpuno zabranjen pristup, a jedno od lucidnijih Ianovih objašnjenja glasi: "Slikaju me iz neprirodnog kuta i namjerno objavljuju loše fotke".


Podijeli: Facebook Twiter